Ange ditt sökord

Annons:

Framåtlutad axel som smärtar

Hejsan! Jag har länge haft en ''framåtlutad'' axel, jag har fått träna sjukgymnastik som inte hjälper alls. Den har bara blivit värre, jag har ondare och då jag ska röra den på ett visst sätt gör det så ont att jag nästan vill gråta. Jag vet inte vad jag ska göra. Ska jag låta det få vara eller gå till en sjukgymnast igen? Jag vill ju ha det fixat eftersom jag ska jobba som bonde och då måste jag lyfta saker och ting. Axeln är mycket framåtlutad och jag har ont. Tacksam för svar! Theres, 16

En "framåtlutad" axel beror ofta på att man har svaga muskler i skuldrorna och mellan skulderbaden. Så fortsatt sjukgymnastik och egenträningsprogram med rörelse och styrketräning är att rekommendera. Men när du nämner att du i vissa lägen får svåra smärtor undrar jag om du inte behöver undersökas av en läkare för att se så att det inte är andra strukturer som blivit skadade? Några undersökningar som testar din stabilitet i axelleden eller om du har någon ligament- sen- eller nervskada skulle vara av värde.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 16 mars, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.