Ange ditt sökord

Annons:

Framåtlutad axel som smärtar

Hejsan! Jag har länge haft en ''framåtlutad'' axel, jag har fått träna sjukgymnastik som inte hjälper alls. Den har bara blivit värre, jag har ondare och då jag ska röra den på ett visst sätt gör det så ont att jag nästan vill gråta. Jag vet inte vad jag ska göra. Ska jag låta det få vara eller gå till en sjukgymnast igen? Jag vill ju ha det fixat eftersom jag ska jobba som bonde och då måste jag lyfta saker och ting. Axeln är mycket framåtlutad och jag har ont. Tacksam för svar! Theres, 16

En "framåtlutad" axel beror ofta på att man har svaga muskler i skuldrorna och mellan skulderbaden. Så fortsatt sjukgymnastik och egenträningsprogram med rörelse och styrketräning är att rekommendera. Men när du nämner att du i vissa lägen får svåra smärtor undrar jag om du inte behöver undersökas av en läkare för att se så att det inte är andra strukturer som blivit skadade? Några undersökningar som testar din stabilitet i axelleden eller om du har någon ligament- sen- eller nervskada skulle vara av värde.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 16 mars, 2012

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: