Ange ditt sökord

Annons:

Framåtlutad axel som smärtar

Hejsan! Jag har länge haft en ”framåtlutad” axel, jag har fått träna sjukgymnastik som inte hjälper alls. Den har bara blivit värre, jag har ondare och då jag ska röra den på ett visst sätt gör det så ont att jag nästan vill gråta. Jag vet inte vad jag ska göra. Ska jag låta det få vara eller gå till en sjukgymnast igen? Jag vill ju ha det fixat eftersom jag ska jobba som bonde och då måste jag lyfta saker och ting. Axeln är mycket framåtlutad och jag har ont. Tacksam för svar! Theres, 16

En “framåtlutad” axel beror ofta på att man har svaga muskler i skuldrorna och mellan skulderbaden. Så fortsatt sjukgymnastik och egenträningsprogram med rörelse och styrketräning är att rekommendera. Men när du nämner att du i vissa lägen får svåra smärtor undrar jag om du inte behöver undersökas av en läkare för att se så att det inte är andra strukturer som blivit skadade? Några undersökningar som testar din stabilitet i axelleden eller om du har någon ligament- sen- eller nervskada skulle vara av värde.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Alternativb

Vad är polyartros?

Har fått diagnosen Polyartros, ospecificerad. Vad är det och hur behandlas det?

Hud & Hår

Mina fingrar domnar när det är kallt

Under en lång period nu domnar mina fingertoppar så fort det blir lite kallt ute eller när jag rör kallt vatten och domningarna håller i flera minuter.

Rörelseapparaten

Varför linda en stukad fot?

Varför måste man linda en stukad fot, vad gör det för nytta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: