Ange ditt sökord

Annons:

Frågor om lunsäcksinflammation

Hej, Jag är en kvinna på 41 år som har haft lungsäcksinflammation 3 ggr under 1 år och undrar vad det kan bero på, jag får medicinen diklofenak för smärtan, jag är inte överviktig, röker inte och jag lever relativt sunt och tränar regelbundet. Borde jag propsa på en grundlig utredning för att få veta vad det beror på? Eller är det vanligt att man får det så här ofta? Pippi, 42 år

Speciellt vanligt är det inte att få lungsäcksinflammation 3 gånger under ett år. Jag anser nog att det är på sin plats att göra en lite noggrannare undersökning och kanske komma till en lungspecialist. Jag går ut ifrån att man gjort röntgenundersökning av lungorna.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 11 maj, 2011

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Farligt att andas in damm från pellets?

Vi bor i ett hus där det eldas med träpellets och pellets fylls på precis under vår lägenhet och det dammar väldigt mycket varje gång och vi får in det i lägenheten fastän alla fönster och dörrar är stängda. Vi upplever det som ett stoft alternativt väldigt fint damm och jag undrar hur farligt det är att andas in detta? Min sambo har astma och börjar hosta extra mycket varje gång det fylls på.

Luftvägarna & Allergi

Läkemedel vid pälsallergi

Vi har precis upptäckt att vår tonåring här hemma är pälsallergier, efter att vi nyligen skaffat katt. Naturligtvis kommer katten byta hem, men jag tänkte fråga om det finns receptfria läkemedel som han kan ta eller om det behöver vara något speciellt utskrivet?

Är jag pollenallergiker?

Hej! Hur vet jag om jag är pollenallergiker? Jag har hostat som en tok i en vecka samt varit täppt i näsan. Det har även satt sig på stämbanden. Testerna på sjukhuset har jag förstått att man endast kan ta under hösten.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!