Ange ditt sökord

Annons:

Frågor om B12-tabletter

Hej!
Min 48-årige sambo tar sedan sedan ca 10 år tillbaka B12-tabletter, på inrådan av läkare. Han har symtom som vi undrar om de har med B12 att göra:
-Ständiga spillringar/sockerdrickskänsla i armar och ben (känns inte i rörelse).
-Humörsvängningar.
-Sedan två-tre år tillbaka intermittent svullnadskänsla i halsen. Kan vara flera dygn i sträck.
-Stark trötthet (sällan). Undrande( Kvinna, 46år)

Här är det av värde att verkligen se om det föreligger en B-12 brist, vilket man gör via blodprov. Han skall då över en tid ha varit tabletterna förutan, samt att man då också kontrollerar hur han tillgodogör sig B 12 med att se på värdena på homocysein eller metylmalonat. Det kan vara så att han inte tillgodogör sig tabletterna utan kanske behöver ha en intramuskulär injektion B-vitamin varannan eller var tredje månad i stället. Det är även möjligheter till andra åkommor eller brister som kan ge de beskrivna symtomen varför han rekommenderas att tala genom sina symtom med läkare, vilken ju i alla fall är den som beställer laboratorieproven.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Alternativb

Vad är polyartros?

Har fått diagnosen Polyartros, ospecificerad. Vad är det och hur behandlas det?

Hud & Hår

Mina fingrar domnar när det är kallt

Under en lång period nu domnar mina fingertoppar så fort det blir lite kallt ute eller när jag rör kallt vatten och domningarna håller i flera minuter.

Rörelseapparaten

Varför linda en stukad fot?

Varför måste man linda en stukad fot, vad gör det för nytta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: