Ange ditt sökord

Annons:

Fråga 6.

MC (kvinna 55) blev sjuk i mars 1999 i samband med influensa. Hon fick lockkänsla i båda öronen och fick då Rinomar (3 st/dag under en veckas tid): När jag tagit tredje tabletten, vaknade jag på natten med en obehaglig känsla att jag trodde jag skulle dö. Sedan blev jag insatt på Tenormin och Stesolid. Eftersom jag vet en del om Stesolid försökte jag sluta själv. Man satte in Cipramil i hög dos direkt och jag fick sömnbesvär. Ut med detta och in med Remeron och då hade jag slutat med Stesolid. Var inte längre samma person som tidigare och kom på sommaren till psyk.klin i Skövde. Fler mediciner provades och jag fick ECT åtta gånger, men mitt problem var och hade hela tiden varit tryck över höger hjässa och jag kunde bara ligga för det var bäst så. Hem på julen -99; vi kunde inget mer göra. Började fundera på vad detta kunde vara och fick fram att jag före influensan var slutkörd och infektionen blev droppen. Detta svar fick jag också av den första person som då såg mig: en läkare på Sahlgrenska som gav mig Botex sprutor pga en krampande halsmuskel som jag gått med i fem år. Detta fel hade man ej sett på öron på KSS.

Nu stod jag på Stilnoct (2 st till natten). Jag började ta dem på dagen och trycket gick bort, men suset i huvudet tilltog och jag kom åter till psyket i Skövde. Jag blev återinsatt på Stesolid 5mg x 3, Truxal 25 mg t.n och Atarax 25mg x3. Jag smög själv ut Atarax och en annan vårdcentralsläkare hjälpte mig att bli av med Truxal 2002. Stesolid började jag minska i augusti 2001, i oktober 2002 började jag få kramp i höger stortå och i januari 2003 tilltog besvären. Jag tog då kontakt med Beroendecentrum på Karolinska och fick en bra kontakt och sa att det är abstinenssymtom. Hon ville hjälpa mig att sluta och det gjorde jag i februari 2003 med stöd av läkare på vårdcentralen..

Jag har fortfarnde sus vissa tider på dagen, mycket svåra kramper och nervpåverkan i höger ben, speciellt i sittande och liggande ställning, och kramperna tilltar vid vissa tider på dygnet. Tar idag Atarax 10 mg t.n för att kunna somna samt Berocca, Aloevera och algtablett för att bygga upp kroppen. Försöker promenera så mycket jag orkar.Vill inte ta någon mer medicin idag för jag tror att det är abstinenssymtom.

Kan det vara så? Hur länge kan de sitta i? Har räknat ut att jag åt Stesolid och Stilnoct i fyra år.

Skrivet av Hjortsberg...
Du undrar om dina besvär kan vara orsakade av abstinenssymtom på de mediciner du tidigare har fått. Nej jag tror inte det! De besvär du beskriver utgör sannolikt en komplex situation och orsaken ligger sannolikt mer i en djup och långvarig bristande psykiska balans som fortfarande stör dig. Jag tror – precis som du själv säger – att du måste räkna med att dessa besvär kommer att finnas kvar under många år framöver, och att du även måste räkna med att ta mediciner under en lång tid.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: