Ange ditt sökord

Annons:

Fråga 3.

Marina (29) har ätit 60 mg Remeron om dagen sedan 1998: Jag fick sluta omedelbart den 11 april pga svåra krampanfall och min fråga är hur länge ungefär det tar innan Remeron försvinner helt ur kroppen. Känns som att jag har trillat i en myrstack. Jag fryser och svettas och har oro i hela kroppen jämte sömnproblem.

Skrivet av Hjortsberg...
Den s.k halveringstiden utgör mallen för den takt ett preparat gradvis försvinner ur kroppen. Alla preparat har sin halveringstid och när det nått en mycket låg koncentration kommer kroppen inte att märka effekten av det, trots att det naturligtvis fortfarande finns kvar men i allt mindre mängd. De besvär som du rapporterar är sannolikt mer orsakade av den nu uteblivna behandlingseffekten som preparatet tidigare givit dig – och att dina besvär nu börjar återkomma, fast nu i en annan form än när du insjuknade och började med Remeron-behandlingen. Sannolikt måste den behandlingen ersättas av en annan typ av terapi – och det ter sig ju nödvändigt i ditt fall, när du nu börjar få så stora nya besvär att det åter orsakar obalans och stör ditt välbefinnande Kontakta din läkare och ta upp detta med honom – så kommer detta att kunna lösa sig.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: