Ange ditt sökord

Annons:

Flik/liten knöl/påse vid ändtarmsöppningen

Jag skulle vilja fråga om det är farligt om man har en “flik”/liten knöl/”påse” vid ändtarms öppningen (den är i “vanlig färg” ej blå eller så). Inget jag direkt lidit/haft ont av, Har nog haft detta i runt 8år eller så. Sedan jag fick min son. Vet ej om det dök upp under graviditeten. Eller efter (då jag gjorde kejsarsnitt) graviditeten då det var lite svårt med toabesöken efter operationen. Det gör varken ont eller direkt känns. Visst det kan kanske klia någon gång men sällan. Samt en gång för ett tag sedan blödde det ytterst lite efter ett toabesök men tror/kändes som om det kom från huden runt om ändtarmsöppningen, då det bara var några prickar på pappret.. men jag vet ju inte säkert. Har ju läst om slem, att det kan läcka och sådant också .. men har inte upplevt att jag direkt har några problem med detta.. Visst någon gång kanske det funnits ytterst lite slem men sällan.

Är detta farligt? Kan det vara cancer..? Om jag ej har ont av detta, bör jag ändå uppsöka läkare? Känns svårt detta.. Väldigt genant..
(Har ont/öm i ryggslutet samt på miten av halva ryggen.. samt att händer och fötter känns svullna på speciellt morgon och kväll.. Och att jag är allmänt stel och trött.. Kan detta hänga samman på något sätt? Eller det kanske inte alls har något samband då jag ex. har Bechtrews i släkten)

Tack på förhand!

Milla

Jag tror att tillståndet är tämligen ofarligt, men bör tittas på av en läkare. En expert på området, som för övrigt heter proktolog, sade för länge sedan vid något tillfälle. ”Den mest försummade regionen i kroppen”. Det är absolut inget att skämmas över eller tycka det är genant! Det rör sig säkert om en marisk som nämnts tidigare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

När man blir sjuk

Varför sprids vinterkräksjukan på vintern?

Hej Anki, jag undrar varför vinterkräksjuka sprids som mest under vintern och inte under andra tider på året? Och hur kan jag som bäst skydda mig och min familj att få vinterkräksjuka? Funkar det att äta vitpeppar eller är det en myt?

Mage & Tarm

Hur botar jag min hicka?

Hur kan man bota /lindra hicka? Jag har till och från hicka i 6 dagar på raken.

Mage & Tarm

Vill veta mer om PBC

Har tydligen anlag för PBC, berätta gärna om denna sjukdom.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: