Ange ditt sökord

Annons:

Flik/liten knöl/påse vid ändtarmsöppningen

Jag skulle vilja fråga om det är farligt om man har en “flik”/liten knöl/”påse” vid ändtarms öppningen (den är i “vanlig färg” ej blå eller så). Inget jag direkt lidit/haft ont av, Har nog haft detta i runt 8år eller så. Sedan jag fick min son. Vet ej om det dök upp under graviditeten. Eller efter (då jag gjorde kejsarsnitt) graviditeten då det var lite svårt med toabesöken efter operationen. Det gör varken ont eller direkt känns. Visst det kan kanske klia någon gång men sällan. Samt en gång för ett tag sedan blödde det ytterst lite efter ett toabesök men tror/kändes som om det kom från huden runt om ändtarmsöppningen, då det bara var några prickar på pappret.. men jag vet ju inte säkert. Har ju läst om slem, att det kan läcka och sådant också .. men har inte upplevt att jag direkt har några problem med detta.. Visst någon gång kanske det funnits ytterst lite slem men sällan.

Är detta farligt? Kan det vara cancer..? Om jag ej har ont av detta, bör jag ändå uppsöka läkare? Känns svårt detta.. Väldigt genant..
(Har ont/öm i ryggslutet samt på miten av halva ryggen.. samt att händer och fötter känns svullna på speciellt morgon och kväll.. Och att jag är allmänt stel och trött.. Kan detta hänga samman på något sätt? Eller det kanske inte alls har något samband då jag ex. har Bechtrews i släkten)

Tack på förhand!

Milla

Jag tror att tillståndet är tämligen ofarligt, men bör tittas på av en läkare. En expert på området, som för övrigt heter proktolog, sade för länge sedan vid något tillfälle. ”Den mest försummade regionen i kroppen”. Det är absolut inget att skämmas över eller tycka det är genant! Det rör sig säkert om en marisk som nämnts tidigare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 18 februari, 2010 Publicerad: 18 februari, 2010

Liknande frågor

Mage & Tarm

Smärtor i höger sida av magen

Hej! Har under en längre tid (över 6 mån) haft en smärta i höger sida av magen, under revbenet ungefär. Smärtan är där hela tiden men det "hugger" till och gör mer ont i perioder under dagen, ibland kan den starkare smärtan pågå en hel kväll utan att släppa. Det gör alltid ont på nästan samma ställe även om smärtan på senare tid har känts både längre ner i magen och på ryggen på nästan samma ställe. Har i ca 2 veckor nu börjat känna mig riktigt sjuk i hela kroppen och känner mig orklös och inte mig själv. Kan inte fokusera på nåt, har inte orkat träna, missat mycket på jobbet osv.

Mage & Tarm

Svart avföring av alkohol?

Hej! Min man och jag dricker ibland rödvin på helgen och har aldrig haft några magproblem av det.

Mage & Tarm

Bajsar svart…

Jag undrar vad det kan bero på att jag helt plötsligt har börjat bajsa svart, har alltid haft bra färg på min avföring. Jag har inga andra problem med magen .

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: