Ange ditt sökord

Annons:

Finns det något sätt med vilket man kan visa eller uppmäta hur dåligt en person ser i mörker?

Hej ! jag har en fråga angående min fars dåliga mörkerseende. Finns det något sätt med vilket man kan visa eller uppmäta hur dåligt en person ser i mörker? Ingen har kontrollerat graden av hans dåliga mörkerseende eller kunnat säga hur dåligt han ser vid normal belysning i ett rum t.ex Därför undrar jag: går detta att på medicinskt vis eller med någon vetenskaplig metod påvisa vilken grad av dåligt mörkerseende han har? Och hur kan man få hjälp med att få ett utlåtande om detta? mvh Dennis 40

Någon enkel metod att påvisa detta på ett graderat sätt kan jag inte påstå att jag känner till. Enklast är att tala med en optiker i första hand om man där kan påvisa detta eller inte, eller om man förstås hör med en ögonklinik. Man skall ju alltid kontrollera synen som sådan på sedvanlig syntavla!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 16 november, 2012

Liknande frågor

Ögon & Öron

Tips vid mycket öronvax

Jag är lite kluven när det kommer till det här med att topsa öronen. Man har ju hört det ena och det andra om hur farligt det är att stoppa in bomullstoppar i hörselgången, men jag har så mycket vax och var för inte så länge sedan inne på vårdcentralen för att spola bort en vaxpropp. Har du några tips på vad jag kan använda för att förebygga uppkomsten av vaxpropp.

Ögon & Öron

Lock i örat

I snart en vecka har jag haft lock för mitt högra öra, det gör väldigt ont och jag hör ett konstant susade ljud i örat. Det har till och med börjat göra ont i mitt vänstra. Vad kan det bero på?

Ögon & Öron

Dåligt för hörseln att somna med musik i öronen?

Jag lyssnar gärna på radio via hörlurarna till min mobil när jag lägger mig på kvällen. Ofta, ja nästan alltid, somnar jag med lurarna i öronen och radion på.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: