Ange ditt sökord

Annons:

Finns det något sätt med vilket man kan visa eller uppmäta hur dåligt en person ser i mörker?

Hej ! jag har en fråga angående min fars dåliga mörkerseende. Finns det något sätt med vilket man kan visa eller uppmäta hur dåligt en person ser i mörker? Ingen har kontrollerat graden av hans dåliga mörkerseende eller kunnat säga hur dåligt han ser vid normal belysning i ett rum t.ex Därför undrar jag: går detta att på medicinskt vis eller med någon vetenskaplig metod påvisa vilken grad av dåligt mörkerseende han har? Och hur kan man få hjälp med att få ett utlåtande om detta? mvh Dennis 40

Någon enkel metod att påvisa detta på ett graderat sätt kan jag inte påstå att jag känner till. Enklast är att tala med en optiker i första hand om man där kan påvisa detta eller inte, eller om man förstås hör med en ögonklinik. Man skall ju alltid kontrollera synen som sådan på sedvanlig syntavla!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 16 november, 2012

Liknande frågor

Ögon & Öron

Dåligt för hörseln att somna med musik i öronen?

Jag lyssnar gärna på radio via hörlurarna till min mobil när jag lägger mig på kvällen. Ofta, ja nästan alltid, somnar jag med lurarna i öronen och radion på.

Ögon & Öron

Ont i öronen vid bad

Hej! Min dotter har under en längre tid fått ont i öronen när hon badar/simmar, alltså när hon är under vattnet.

Ögon & Öron

Hur behandlar jag en vagel?

Under sommaren har jag fått både vagel och ögoninflammation flera gånger och börjar bli väldigt trött på att det alltid kommer tillbaka. Hur behandlar jag det på bästa sätt och har du något tips på produkter som jag kan använda för att tex hålla ögonen rent bättre?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: