Ange ditt sökord

Annons:

Finns det något problem med att ta Stesolidtablett när man ammar?

Min dotter, 34 år, har vid enstaka tillfällen typ flygresor, panikattacker m m tagit en Stesolidtabl. Nu har hon en son på 3 år och en baby på 3 månader och ammar. Vad finns det för alternativ till medicin att ha i beredskap när paniken slår till? M v h Ingrid Olsson, Ingrid, 63

Enligt Fass texten kan Stesolid påverka barnet om hon ammar. Den typen av läkemedel går över i bröstmjölken. Barnet blir sederat (dvs. slöare). Det man kan rekommendera är att om möjligt pumpa ut bröstmjölk innan man tar en lugnande tablett stesolid eller oxascand (som har kortare halveringstid och försvinner fortare ur blodet) och att pumpa ut bröstmjölken efter att man tagit lugnande läkemedel så att barnet inte får i sig det. Det är känt att amning av barnet är ett skydd mot öronproblem av barnet vid lyftning och landning.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Uppdaterad: 27 september, 2012 Publicerad: 27 september, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: