Ange ditt sökord

Annons:

Finns det något man kan göra om man drabbats av glaskroppsavlossning?

Glaskroppsavlossning på vänster öga. Fick glaskroppsavlossning på vänster öga för ca 1 månad sedan, ser ‘ett spindelnät ‘ speciellt mycket vid ljus bakgrund (tex på PC:n) och utomhus dagtid vilket bla innebär att jag har svårigheter med riktning (tex att putta på golfbanan.) Finns det inget att göra åt detta ?? (det är det besked jag fick på ögonkliniken) , Anita, 65

Tyvärr är det riktigt som man sagt till dig att man inte kan göra något åt detta. Viktigt att du blivit undersökt av ögonläkare som då uteslutit att det är en begynnande näthinneavlossning. I många fall brukar besvären kunna klinga av över tiden.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Ögon & Öron

Tips vid mycket öronvax

Jag är lite kluven när det kommer till det här med att topsa öronen. Man har ju hört det ena och det andra om hur farligt det är att stoppa in bomullstoppar i hörselgången, men jag har så mycket vax och var för inte så länge sedan inne på vårdcentralen för att spola bort en vaxpropp. Har du några tips på vad jag kan använda för att förebygga uppkomsten av vaxpropp.

Ögon & Öron

Lock i örat

I snart en vecka har jag haft lock för mitt högra öra, det gör väldigt ont och jag hör ett konstant susade ljud i örat. Det har till och med börjat göra ont i mitt vänstra. Vad kan det bero på?

Ögon & Öron

Dåligt för hörseln att somna med musik i öronen?

Jag lyssnar gärna på radio via hörlurarna till min mobil när jag lägger mig på kvällen. Ofta, ja nästan alltid, somnar jag med lurarna i öronen och radion på.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: