Ange ditt sökord

Annons:

Finns det något jag göra för att få bättre sexlust och ökad sexlust nu efter fyllda 50?

Lever sen 10 år i mitt andra äktenskap och vi har det bra o roligt tillsammans. Min regebundna menstruation upphörde när jag fyllde 50 för tre år sedan o i samband med det minskade min sexlust dramatiskt. När jag väl får lust, och den måste jag jobba aktivt för att få, är det bara en andeviskning jämfört med den lustkänsla jag tidigare upplevde o en orgasm idag är mer arbete än nöje att uppnå. Är detta bara hormonbetingat? Finns det något jag kan göra för att få tillbaka något av min gamla lust? / Anette, 54

Vår sexualitet och vår lust är aldrig bara en hormonell fråga. Du behöver få prata igenom detta med någon som är van att diskutera sexualitet, dvs i första hand en sexolog.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Hallén
Hud, sex och samliv
Publicerad: 17 september, 2012

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Östrogen till äldre kvinnor

Varför rekommenderar inte läkare att man ska äta östrogen när man är ca 70 år? Vad gör man när man har extrema svettningar? Jag har ätit östrogen mellan 50- och 60-årsåldern.

Kvinnans hälsa

Trängningar i blåsan

Jag har trängningar i blåsan, vad finns för hjälp?

Kvinnans hälsa

Muntorrhet av klimakteriet

Jag har sedan 6 månader kommit i klimakteriet och har flera olika biverkningar av det, men det värsta tycker jag är muntorrhet! Har provat allt receptfritt, vill inte äta östrogen! Jag blir nästan tokig av denna hinna i munnen. Vad ska jag göra och finns det något som lindrar mina besvär? Jag har ingen livsgnista kvar.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: