Ange ditt sökord

Annons:

Finns det någon sjuklig anledning till att mina triglycerider ökat då jag inte har förändrat mina matvanor?

Hej! Jag tar fettprover varje år eftersom jag har lite för högt kolesterol. Mitt prov: Inom () 201201 senaste prov 1209 Kolestrerol 5,7 (5,9) Triglycerider 2,7 (1) HDL-kolesterol 1,81(1,36) LDL-kolesterol 2,7 (4,1) HDL% 32 (23) LDL/HDL 1,53(3,03) Finns det någon sjuklig anledning till att triglycerider ökat så? Jag har inte ändrat matvanor men tar 1st omega 3 och 1st vitapro/dag. Inga övriga mediciner. Vänlig Hälsning Sibylla 69

Togs även det senaste provet fastande? Jag föreslår att du tar om detta i första hand för att se om det verkligen stigit eller inte. Något heldramatiskt värde handlar det inte om då övre gränsen brukar sägas ligga större än 2,3.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Hjärta & Kärl

Ärftlighet vid hjärtfel

Tänkte kolla hur många procents risk det är att ärva hjärtfel från sina egna föräldrar? För jag har läst lite om det och en del stämde väldigt mycket in på mig. Därför skulle det vara skönt att veta ungefär hur stor risken kan vara för att ha ärvt hjärtfel.

Hjärta & Kärl

Kolesterolvärden

Hej, hur är det möjligt att ett högt HDL och ett normalt LDL parat med ett normalt Triglyceridevärde ger ett högt och ej acceptabelt totalt kolesterolvärde? Jag är inte ensam att bli förbryllad inför detta faktum. Mvh, Bo Johnson 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: