Ange ditt sökord

Annons:

Finns det någon sjuklig anledning till att mina triglycerider ökat då jag inte har förändrat mina matvanor?

Hej! Jag tar fettprover varje år eftersom jag har lite för högt kolesterol. Mitt prov: Inom () 201201 senaste prov 1209 Kolestrerol 5,7 (5,9) Triglycerider 2,7 (1) HDL-kolesterol 1,81(1,36) LDL-kolesterol 2,7 (4,1) HDL% 32 (23) LDL/HDL 1,53(3,03) Finns det någon sjuklig anledning till att triglycerider ökat så? Jag har inte ändrat matvanor men tar 1st omega 3 och 1st vitapro/dag. Inga övriga mediciner. Vänlig Hälsning Sibylla 69

Togs även det senaste provet fastande? Jag föreslår att du tar om detta i första hand för att se om det verkligen stigit eller inte. Något heldramatiskt värde handlar det inte om då övre gränsen brukar sägas ligga större än 2,3.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Karusellyrsel – saknar jag någon vitamin eller mineral?

Jag har fått sådana symtom som karusellyrsel beskrivs till viss del. Jag undrar om det kan vara någon vitamin eller mineral som fattas i kroppen eller om det är någon form av förgiftning? Jag är orolig att det är något allvarligt. Det kommer ofta när jag läger ned huvudet eller vänder mig om i sängen, även när jag sätter mig upp.

Hjärta & Kärl

Blåsljud på hjärtat

När jag föddes hade jag ett blåsljud på hjärtat, gick på kontroller tills jag var ca 1 år. Det växte tillslut ihop av sig självt.

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: