Ange ditt sökord

Annons:

Finns det medicin för flimmer?

Finns det medicin för flimmer? Är Plavix tillräcklig blodförtunning??

Med hjärtflimmer menar man att hjärtats förmak och kammare slår i otakt och att det då är ökad risk för blodproppsbildning och dessa lossnar, åker iväg och fastnar i hjärtats krankärl och ger en infarkt eller framkallar en propp io hjärnan med mer eller mindre uttalade symtomsom vid slag anfall. Beroende på förutsättningar brukar man försöka att göra en elkonvertering, där man får en strömstöt genom hjärtat för att se om det "hoppar rätt". Dessförinnan har man fått börja med det blodförtunnande läkemedlet Waran. Tyvärr lyckas man inte alltid med att få hjärtat att slå rätt igen. De flesta patienterna brukar då få fortsätta med Waran mer eller mindre livslångt såvida man inte har några vad vi säger kontraindikartioner för den behandlingen. Jag tycker du skall tala med din läkare om detta och om det verkligen räcker med Plavix!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 27 september, 2015

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Hjärta & Kärl

Ärftlighet vid hjärtfel

Tänkte kolla hur många procents risk det är att ärva hjärtfel från sina egna föräldrar? För jag har läst lite om det och en del stämde väldigt mycket in på mig. Därför skulle det vara skönt att veta ungefär hur stor risken kan vara för att ha ärvt hjärtfel.

Hjärta & Kärl

Kolesterolvärden

Hej, hur är det möjligt att ett högt HDL och ett normalt LDL parat med ett normalt Triglyceridevärde ger ett högt och ej acceptabelt totalt kolesterolvärde? Jag är inte ensam att bli förbryllad inför detta faktum. Mvh, Bo Johnson 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: