Ange ditt sökord

Annons:

Finns det medicin för flimmer?

Finns det medicin för flimmer? Är Plavix tillräcklig blodförtunning??

Med hjärtflimmer menar man att hjärtats förmak och kammare slår i otakt och att det då är ökad risk för blodproppsbildning och dessa lossnar, åker iväg och fastnar i hjärtats krankärl och ger en infarkt eller framkallar en propp io hjärnan med mer eller mindre uttalade symtomsom vid slag anfall. Beroende på förutsättningar brukar man försöka att göra en elkonvertering, där man får en strömstöt genom hjärtat för att se om det “hoppar rätt”. Dessförinnan har man fått börja med det blodförtunnande läkemedlet Waran. Tyvärr lyckas man inte alltid med att få hjärtat att slå rätt igen. De flesta patienterna brukar då få fortsätta med Waran mer eller mindre livslångt såvida man inte har några vad vi säger kontraindikartioner för den behandlingen. Jag tycker du skall tala med din läkare om detta och om det verkligen räcker med Plavix!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 27 september, 2015

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Karusellyrsel – saknar jag någon vitamin eller mineral?

Jag har fått sådana symtom som karusellyrsel beskrivs till viss del. Jag undrar om det kan vara någon vitamin eller mineral som fattas i kroppen eller om det är någon form av förgiftning? Jag är orolig att det är något allvarligt. Det kommer ofta när jag läger ned huvudet eller vänder mig om i sängen, även när jag sätter mig upp.

Hjärta & Kärl

Blåsljud på hjärtat

När jag föddes hade jag ett blåsljud på hjärtat, gick på kontroller tills jag var ca 1 år. Det växte tillslut ihop av sig självt.

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: