Ange ditt sökord

Annons:

Fingertopparna svullnar och ömmar, vad kan det vara?

Hej! Mina fingertoppar, pekfingret och ringfingret, svullnar och ömmar. Dom är varma och lite röda. Efter några dagar brukar svullnaden gå ner, men då tappar jag det yttersta hudlagret på fingertopparna och dom ser mer ut som russin. Vad kan detta vara? Har haft samma symptom ett flertal gånger. Har en såkallad “ganglion” i handleden, kan detta vara orsaken?
Tack på förhand!HL (Kvinna, 24år)

Har man ett ganglion är det en svullnad med utgångspunkt från en senskida eller ledkapsel i handen. Detta vill jag påstå har inget med svullnaderna i fingertopparna att gör eller att man tappar skinnet i yttersta hudlagret. Här tycker jag du skall tala med en läkare om dina hudproblem på fingrarna förutom att du alltid skall se till att du använder dig av mjukgörande hudkräm.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Alternativb

Vad är polyartros?

Har fått diagnosen Polyartros, ospecificerad. Vad är det och hur behandlas det?

Hud & Hår

Mina fingrar domnar när det är kallt

Under en lång period nu domnar mina fingertoppar så fort det blir lite kallt ute eller när jag rör kallt vatten och domningarna håller i flera minuter.

Rörelseapparaten

Varför linda en stukad fot?

Varför måste man linda en stukad fot, vad gör det för nytta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: