Ange ditt sökord

Annons:

Fingertopparna svullnar och ömmar, vad kan det vara?

Hej! Mina fingertoppar, pekfingret och ringfingret, svullnar och ömmar. Dom är varma och lite röda. Efter några dagar brukar svullnaden gå ner, men då tappar jag det yttersta hudlagret på fingertopparna och dom ser mer ut som russin. Vad kan detta vara? Har haft samma symptom ett flertal gånger. Har en såkallad "ganglion" i handleden, kan detta vara orsaken?
Tack på förhand!HL (Kvinna, 24år)

Har man ett ganglion är det en svullnad med utgångspunkt från en senskida eller ledkapsel i handen. Detta vill jag påstå har inget med svullnaderna i fingertopparna att gör eller att man tappar skinnet i yttersta hudlagret. Här tycker jag du skall tala med en läkare om dina hudproblem på fingrarna förutom att du alltid skall se till att du använder dig av mjukgörande hudkräm.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2010

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: