Ange ditt sökord

Annons:

Fick herpes för 3 månader sedan och har återkommande värk i pungen – vad kan det vara?

Hej. Fick for tre manader sedan herpes i underlivet, fick medicin for detta och det forsta utbrottet blev inte sa farligt. Inga blasor. Efter detta har jag haft aterkommande vark i hoger punghalva. Varken sitter i i ca 5-6 dagar och aterkommer efter ca 4-5 dagar. Vad kan detta vara? Ar tveksam till att det kan vara herpesen, later osannolikt att den skulle aterkomma sa ofta...

Jo, herpesen kan återkomma ofta, även om jag håller med om att det här i så fall är väldigt ofta. Men det går att bena i detta problem genom att äta herpesmedicin förebyggande varje dag. På det sättet får du kontroll över herpesen och så får du se vad som blir över. Enklast tar du valaciclovir 500 mg dagligen (möjligen skall du ta två per dag de första veckorna eftersom du troligen har hög aktivitet i ditt virus.) Behandlingsperioden bör vara åtminstone ett kvartal. Får du bra effekt kan behandlingen pågå länge, utan vidare ett år. Gör det ingen skillnad alls får man fundera över annan förklaring.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.