Ange ditt sökord

Annons:

Farligt med smärta i hjärtat?

Hej,

Jo jag undrar om det är farligt att ibland känna smärta i hjärtat? Det gör ont i ca 1-2 sekunder och går sedan bort. Ibland kommer det efter varann två gånger. men det är väldigt sällan det händer. kan detta vara en början till hjärtattack eller något liknande? Bör jag kolla upp det?

p.s. jag är 15 år om de skulle göra någon skillnad

Rinchan

Har man kortvarig smärta i bröstet som vara 1-2 sekunder är det knappast något farligt med hjärtat. Jag förutsätter att man under tidiga år på BVC har lyssnat på ditt hjärta liksom vid undersökningar hos skolläkare. Är det funderingar över hjärtat är det alltid bra att få reda på hur det ligger till så man inte behöver gå och fundera så mycket på det hela. Jag tycket att du skall se till att skol- eller familjeläkare lyssnar på dig i första hand.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 februari, 2010

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: