Ange ditt sökord

Annons:

Farligt att ha mask utan vetskap?

Hej! Våra barnbarn har flera gånger blivit smittade av mask på dagis, men vi har inte blivit smittade vad vi har märkt. Min fråga är vad som händer om man skulle gå med obehandlad masksmitta (förutom att det naturligtvis inte är bra ur smittosynpunkt?) Försvinner masken av sig själv till slut? Tack för hjälpen! Vänliga hälsningar Gunnar, 56

Om den skulle försvinna av sig själv tar det nog mycket lång tid, förutom att risken är stor att övriga familjemedlemmar blir smittade och får besvär. Det är därför viktigt att hela familjen behandlas samtdigt, samt att man följer övriga råd med tvätt av framför allt sängkläder.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

När man blir sjuk

Varför sprids vinterkräksjukan på vintern?

Hej Anki, jag undrar varför vinterkräksjuka sprids som mest under vintern och inte under andra tider på året? Och hur kan jag som bäst skydda mig och min familj att få vinterkräksjuka? Funkar det att äta vitpeppar eller är det en myt?

Mage & Tarm

Hur botar jag min hicka?

Hur kan man bota /lindra hicka? Jag har till och från hicka i 6 dagar på raken.

Mage & Tarm

Vill veta mer om PBC

Har tydligen anlag för PBC, berätta gärna om denna sjukdom.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: