Ange ditt sökord

Annons:

”Förkyld gudmor” (32) blir smittad 3 ggr av 4, när hon träffar sin femåriga gudson:

Han går på dagis och är oftast "bara" snuvig, medan jag blir jätteförkyld två dagar efter mötet. Både han och jag har astma. Jag vet att jag har lätt för att få hals- och bihåleinfektioner. Nu drar jag mig för att träffa honom. Jag vet att jag blir liggande minst två dagar och att det kan ta upp till tre veckor innan det släpper helt. Kan han vara bärare av någon bakterie utan att det skadar honom. Vad kan jag göra för att undvika smitta? (Blir sällan smittad av andra barn.)

Skrivet av Olle Zetterström...
Jag tror inte att det är någon speciell bakterie utan att du pga din astma har känsliga luftrör och därför mycket ökade symtom av förkylningen. Det kan vara ett tecken på att du har för liten behandling för din allergiska/astmatiska inflammation. Långvariga förkylningar är ett typiskt fenomen vid astma, särskilt när den är underbehandlad.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: