Ange ditt sökord

Annons:

Fördelen med Pradaxa?

Jag har stått på Waran i flera år (9tabletter i veckan). Besvärligt att dels hålla koll på vad man äter och dels täta kontroller. Vad är för- och nackdelar med nya Pradaxa? Siv, 85 år

Fördelen med Pradaxan är att man inte behöver gå och kontrollera som vi säger Pk-värdet. Däremot är det viktigt att man följer njurfunktionen regelbundet åtminstone i början av behandlingen. Nackdelen med preparatet är att man inte har något motmedel, antidot, ifall du skulle börja blöda. Med Waran ger man K-vitamin som motmedel ifall man får en blödning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 13 februari, 2013

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Karusellyrsel – saknar jag någon vitamin eller mineral?

Jag har fått sådana symtom som karusellyrsel beskrivs till viss del. Jag undrar om det kan vara någon vitamin eller mineral som fattas i kroppen eller om det är någon form av förgiftning? Jag är orolig att det är något allvarligt. Det kommer ofta när jag läger ned huvudet eller vänder mig om i sängen, även när jag sätter mig upp.

Hjärta & Kärl

Blåsljud på hjärtat

När jag föddes hade jag ett blåsljud på hjärtat, gick på kontroller tills jag var ca 1 år. Det växte tillslut ihop av sig självt.

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: