Ange ditt sökord

Annons:

Fördelen med Pradaxa?

Jag har stått på Waran i flera år (9tabletter i veckan). Besvärligt att dels hålla koll på vad man äter och dels täta kontroller. Vad är för- och nackdelar med nya Pradaxa? Siv, 85 år

Fördelen med Pradaxan är att man inte behöver gå och kontrollera som vi säger Pk-värdet. Däremot är det viktigt att man följer njurfunktionen regelbundet åtminstone i början av behandlingen. Nackdelen med preparatet är att man inte har något motmedel, antidot, ifall du skulle börja blöda. Med Waran ger man K-vitamin som motmedel ifall man får en blödning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 13 februari, 2013

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Hjärta & Kärl

Ärftlighet vid hjärtfel

Tänkte kolla hur många procents risk det är att ärva hjärtfel från sina egna föräldrar? För jag har läst lite om det och en del stämde väldigt mycket in på mig. Därför skulle det vara skönt att veta ungefär hur stor risken kan vara för att ha ärvt hjärtfel.

Hjärta & Kärl

Kolesterolvärden

Hej, hur är det möjligt att ett högt HDL och ett normalt LDL parat med ett normalt Triglyceridevärde ger ett högt och ej acceptabelt totalt kolesterolvärde? Jag är inte ensam att bli förbryllad inför detta faktum. Mvh, Bo Johnson 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: