Ange ditt sökord

Annons:

Förbättra vaccinationer som äldre

I reklamen från något Apotek uppmanas min generation att förbättra stelkrampsskyddet. Bör vi även kolla vårt skydd mot tuberkolos? Tacksam för svar. Rigmor, 62

Ett mycket viktigt påpekande! Vi har ju sett att frekvensen tuberkulos har ökat i samband med att man reser mera och att vi fått ökad invandring från länder där man inte har något TBC-skydd. Arbetar man i miljöer där risken för smitta är hög eller att man skall resa till TBC frekvent område, är det viktigt att man gör ett Tubeculintest för att se om man har skydd eller inte!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Stress påverkar risken för infektioner?

Jag undrar om man haft en väldig stressig och jobbig tid på sin arbetsplats under en ganska lång period,är risken större då när man t.e.

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: