Ange ditt sökord

Annons:

Följder av att ha tagit bort en födelsefläck

Jag har tagit bort en födelsefläck med malignt melanom. och undrar om det kan spridas till inre organ om man har otur eller om det bara drabbar hud ytligt? Man säger att det finns ett nationellt program gällande denna sjukdom, vad innebär det? Hans, 70

Jag är ledsen att behöva säga det, men tyvärr kan så vara fallet! Därför är det viktigt att man ser på den lokala utbredningen på både bredden och djupet, samt att man ser vilken typ av celler det handlar om. Här har man då ett nationellt program, där man dels är överens om hur mycket som skall tas bort och dels att det görs på likartat sätt över hela landet, samt att uppföljande kontroll är på samma sätt oavsett var man bor.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Cancer

Kan endometrios öka risken för cancer?

Läser på nätet att långvarig endometrios kan leda till cancer och blir orolig . Stämmer det att man löper större risk att drabbas av cancer vid endometrios och hur stor är denna sannolikhet?

Kvinnans hälsa

Får jag använda hormonbehandling i klimakteriet?

Jag fick Hodgkins lymfom 2003 och fick veta att jag inte fick äta hormoner, är det verkligen så?

Hud & Hår

Hur vanligt är det med malignt melanom?

Hur vanligt är det med malignt melanom?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: