Ange ditt sökord

Annons:

Får ont i handleden när jag spelar piano

Hej! Det är så att jag spelar mycket piano, och nu under denna vecka har jag repat väldigt mycket. Jag har börjat få väldigt ont i min vänstra handled vid den lilla kulan som ligger där och kan inte riktigt vinkla den utan att det gör ont. Jag har många spelningar och så nu med så kan inte direkt sluta öva. Vad ska jag göra åt min handled? Vill inte gå runt och ha så här ont och vill defenitivt inte att det ska bli värre.

Det låter som om Du överansträngt handledens senor och ligament i området där det så kallade ärtbenet sitter. Vila av det smärtande området och stödbandage skulle vara att rekommendera. Ett antiinflammatoriskt läkemedel under någon veckas tid kan också hjälpa. Att tejpa handleden kan också vara en hjälp om Du inte kan avstå från att spela och träna. Det ger ett visst stöd och hindrar Din handled att hamna i ytterläge. Blir det inte bättre måste Du undvika att belasta handleden i ytterläge och kanske be Din pianolärare om råd hur Du ska kunna hålla händerna på ett annat sätt när Du spelar för att inte få fortsatta problem. En sjukgymnast kan hjälpa Dig med såväl tejpningsråd och övningar för att stärka svag muskulatur och töja på kort muskulatur i underarmen.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 3 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!