Ange ditt sökord

Annons:

Får ont i handleden när jag spelar piano

Hej! Det är så att jag spelar mycket piano, och nu under denna vecka har jag repat väldigt mycket. Jag har börjat få väldigt ont i min vänstra handled vid den lilla kulan som ligger där och kan inte riktigt vinkla den utan att det gör ont. Jag har många spelningar och så nu med så kan inte direkt sluta öva. Vad ska jag göra åt min handled? Vill inte gå runt och ha så här ont och vill defenitivt inte att det ska bli värre.

Det låter som om Du överansträngt handledens senor och ligament i området där det så kallade ärtbenet sitter. Vila av det smärtande området och stödbandage skulle vara att rekommendera. Ett antiinflammatoriskt läkemedel under någon veckas tid kan också hjälpa. Att tejpa handleden kan också vara en hjälp om Du inte kan avstå från att spela och träna. Det ger ett visst stöd och hindrar Din handled att hamna i ytterläge. Blir det inte bättre måste Du undvika att belasta handleden i ytterläge och kanske be Din pianolärare om råd hur Du ska kunna hålla händerna på ett annat sätt när Du spelar för att inte få fortsatta problem. En sjukgymnast kan hjälpa Dig med såväl tejpningsråd och övningar för att stärka svag muskulatur och töja på kort muskulatur i underarmen.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 3 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.