Ange ditt sökord

Annons:

Får ont i handleden när jag spelar piano

Hej! Det är så att jag spelar mycket piano, och nu under denna vecka har jag repat väldigt mycket. Jag har börjat få väldigt ont i min vänstra handled vid den lilla kulan som ligger där och kan inte riktigt vinkla den utan att det gör ont. Jag har många spelningar och så nu med så kan inte direkt sluta öva. Vad ska jag göra åt min handled? Vill inte gå runt och ha så här ont och vill defenitivt inte att det ska bli värre.

Det låter som om Du överansträngt handledens senor och ligament i området där det så kallade ärtbenet sitter. Vila av det smärtande området och stödbandage skulle vara att rekommendera. Ett antiinflammatoriskt läkemedel under någon veckas tid kan också hjälpa. Att tejpa handleden kan också vara en hjälp om Du inte kan avstå från att spela och träna. Det ger ett visst stöd och hindrar Din handled att hamna i ytterläge. Blir det inte bättre måste Du undvika att belasta handleden i ytterläge och kanske be Din pianolärare om råd hur Du ska kunna hålla händerna på ett annat sätt när Du spelar för att inte få fortsatta problem. En sjukgymnast kan hjälpa Dig med såväl tejpningsråd och övningar för att stärka svag muskulatur och töja på kort muskulatur i underarmen.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 3 maj, 2012

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: