Ange ditt sökord

Annons:

Får inte äta p-piller för mamma

Min mamma förbjuder mig att äta p-piller för hon säger att det är farligt men jag vill äta p-piller. Kan hon verkligen förbjuda mig? Amanda, 14 år

Hej Amanda! Jag tycker att det är moget av dig att vilja skydda dig med p-piller. Din mamma kan inte förbjuda dig att skaffa p-piller eftersom detta måste beslutas av sjukvårdspersonal. Däremot tycker personalen ibland på exempelvis ungdomsmottagningarna att det är bra att prata med föräld-rarna för att den unge skall kunna få ett bra stöd hemifrån. Jag skulle råda dig att gå till en ung-domsmottagning och prata med dem om hur du skall göra i din situation. Personalen har tystnads-plikt och pratar inte med dina föräldrar om ni inte bestämmer det gemensamt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

RFSU
Sex och samliv
Publicerad: 23 januari, 2017

Liknande frågor

Hud & Hår

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: