Ange ditt sökord

Annons:

Extraslag till vänster i bröstet

Hej!
Jag är en 64-årig kvinna som under några år upplevt tillfälliga “extraslag” till vänster i bröstet. Sedan ca 2 mån har dessa nu ökat och jag känner slagen även (utan att känna på den) till vänster på halsen. Jag känner ingen större påverkan under fysisk aktivitet. Kan detta ha något med hjärtklaffar eller aortan att göra (eftersom det känns så långt t v)? Solveig (Kvinna, 64år)

Extraslag har med hjärtats elektriska impulser i retledningssystemet att göra. Däremot inget samband med klaffar eller aorta. Med en EKG-undersökning kan man se vilken typ av extraslag det rör sig om. Mycket positivt att du mår bra när du fysiskt anstränger dig.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Sömn & Stress

Svårt att sova. Vad ska jag göra?

Jag har under en period haft väldigt svårt att sova. Jag vill helst inte börja med receptbelagda sömntabletter då jag är rädd för att bli beroende. Finns det något annat receptfritt alternativ som jag skulle kunna testa?

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: