Ange ditt sökord

Annons:

”Ett tips: Testa immunförsvaret och byt antibiotikum” – Lissan (kvinna 66) drabbades i februari av mycket kraftig ÖLI (ej influensa)med enorm hosta:

Jag fick hostdämpande, avsvällande tabletter, ögondroppar och Kåvepenin. I slutet av mars har jag fortfarande stora problem med kraftigt, gulgrönt och mycket segt slem som rinner ner längs den bakre väggen i svalget – obehagligt, sömnstörande och äckligt. Jag sköljer näsan flera gånger om dagen med saltvatten och sprayar även dessemellan. Får inte ut något via näsan. Hur blir jag av med slembildningen? Känns inte som bihåleinflammation. Sedan nyordningen i Stockholms län med remisskrav för specialistbesök, kan jag inte längre ta direktkontakt med den specialistmottagning jag varit patient hos i många år, pga att jag ofta får problem vid förkylningar. Husläkarmottagningen säger bara att jag skall avvakta! Hur länge då? Jag har även psoriasisartrit och tar både kortison och Methotrexate.

Skrivet av Olle Zetterström...
Den ökade slembildningen av segt slem skulle kunna passa med en snuva av allergisk typ som förvärrats av din ÖLI. Det skulle också kunna passa med din hosta. Men medicinerna du tar för din psoriasis (Prednisolon och Methotrexate) bör kunna minska en inflammation av sådan typ. Kanske har du en kvarstående infektion och sinuit i alla fall. Man kunde ta en odling från ditt sekret och kanske testa ditt immunförsvar och sedan prova ett annat antibiotikum än penicillin.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Hur klarar jag av pollensäsongen?

Snart är våren på intåg och jag kan inte vara den enda som blir jätteallergisk så fort pollensäsongen är igång. Mitt problem är att jag blir trött och hängig av många allergitabletter. Har du något tips på hur man klarar pollensäsongen på bästa sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: