Ange ditt sökord

Annons:

En patient på äldre boendet är dement och har tidigare suttit på arbetsläger – hur gör vi det så bra som möjligt för honom?

Hej! Jag är usk på ett demensboende, vi har en patient som är född på 30-talet i Polen och har således setat i arbetsläger där under andra världskriget.
Vi vet inte hur vi ska bemöta honom då han numera är dement och återupplever det han varit om. Det är råttor i maten t.ex. och han är svår att ha att göra med samt skrämmer de andra patienterna. Passar han in på ett vanligt demensboende och hur ska vi kunna göra det bra för honom men även för de andra som bor där? Mvh Fia

Har Ni inte en konsultdoktor som kan se över hans mediciner. En låg dos Haldol skulle jag rekommendera. Det brukar lugna ner patienterna och göra så de blir lugnare. Då brukar det inte vara något problem att stanna kvar på demensboendet.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 10 augusti, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: