Ange ditt sökord

Annons:

En fot som knakar?

Hej! jag är en femtonårig tjej. Jag har en fot som knäcker och knakar varje gång jag tar ett steg, min kompis har samma problem! vi skulle gärna vilja veta vad detta är för något, och vad man kan göra åt det! det har pågått ca 2 år, samma för min kompis!

Känns det instabilt i fotleden? Är det bara första stegen som knakar när ni suttit still en stund eller är det varje steg?
Eftersom det bara är på ena foten och samma fot varje gång utgår jag ifrån det kan bero på att du/ni stukat er fotled någon gång och aldrig tränat tillbaka den till full funktion. Det behöver inte vara någon jätteallvarlig stukning men tillräckligt för att ligamentet, oftast det på utsidan, blir lite mindre ”elastiskt” och behöver lite mer ”uppvärmning”/ cirkulation och då brukar det gå över efter några steg precis som du beskriver. Ni skriver inte heller om ni tränar något fysiskt? Ofta hjälper generell träning, nästan oavsett typen av träning, men något som innebär att ni belastar fötterna, när man är så ung som du/ni är.
Om ni redan tränar och är i form så att säga tycker jag ni ska söka upp en fysioterapeut för en funktionell undersökning av era fotleder, där ni kan få lite träningsråd inför framtiden.

Mvh Ulla Hansson

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Isande kyla i ben och fot

Upplever en isande kyla i vänster nedre del av benet och fot.

Rörelseapparaten

Kramp i fingrarna

Hej, vad beror det på att jag nästan varje dag får kramp i fingrarna på båda händerna så att jag har svårt att hålla i någonting?

Rörelseapparaten

Ömmande armveck pga träning?

Har fått ont i armvecket efter jag har tränat biceps.Har inte tränat mycket innan, så tror lederna inte har vant sig än.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: