Ange ditt sökord

Annons:

Efter två graviditeter har jag fått ont i ryggen och svanken och undrar var jag kan göra för att bli av med mina problem?

Jag har efter 2 graviditeter, (yngsta barnet 7 mån), kronisk smärta i ryggen, mestadels svanken. Den "låser sig" i vissa positioner. Känner mig ofta öm och kraftlös i kroppen. Smärtan påverkar hela mitt liv negativt. Har börjat gå hos kiropraktor samt skaffat en PT på mitt gym. Tidigare haft ont i svanskotan, men inte hittat nåt på röntgen. Mvh Elin, 31

Det är inte helt ovanligt att man drabbas av rygg och bäckensmärtor efter graviditeter. Det kan både vara rent mekaniskt, men också hormonomställningar och felbelastningar t ex när man lyfter barnen och bär dem samtidigt som man lagar mat eller utför andra hushållssysslor. Jag tycker Du har gjort rätt som börjat träna och kan Din kiropraktor få upp "låsningarna" så är det ju gott och väl. Men en sjukgymnast kanske också skulle kunna ge Dig ett mer individuellt träningsprogram och se över Din ergonomi.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 10 september, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!