Ange ditt sökord

Annons:

Efter två graviditeter har jag fått ont i ryggen och svanken och undrar var jag kan göra för att bli av med mina problem?

Jag har efter 2 graviditeter, (yngsta barnet 7 mån), kronisk smärta i ryggen, mestadels svanken. Den "låser sig" i vissa positioner. Känner mig ofta öm och kraftlös i kroppen. Smärtan påverkar hela mitt liv negativt. Har börjat gå hos kiropraktor samt skaffat en PT på mitt gym. Tidigare haft ont i svanskotan, men inte hittat nåt på röntgen. Mvh Elin, 31

Det är inte helt ovanligt att man drabbas av rygg och bäckensmärtor efter graviditeter. Det kan både vara rent mekaniskt, men också hormonomställningar och felbelastningar t ex när man lyfter barnen och bär dem samtidigt som man lagar mat eller utför andra hushållssysslor. Jag tycker Du har gjort rätt som börjat träna och kan Din kiropraktor få upp "låsningarna" så är det ju gott och väl. Men en sjukgymnast kanske också skulle kunna ge Dig ett mer individuellt träningsprogram och se över Din ergonomi.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 10 september, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: