Ange ditt sökord

Annons:

Efter två graviditeter har jag fått ont i ryggen och svanken och undrar var jag kan göra för att bli av med mina problem?

Jag har efter 2 graviditeter, (yngsta barnet 7 mån), kronisk smärta i ryggen, mestadels svanken. Den "låser sig" i vissa positioner. Känner mig ofta öm och kraftlös i kroppen. Smärtan påverkar hela mitt liv negativt. Har börjat gå hos kiropraktor samt skaffat en PT på mitt gym. Tidigare haft ont i svanskotan, men inte hittat nåt på röntgen. Mvh Elin, 31

Det är inte helt ovanligt att man drabbas av rygg och bäckensmärtor efter graviditeter. Det kan både vara rent mekaniskt, men också hormonomställningar och felbelastningar t ex när man lyfter barnen och bär dem samtidigt som man lagar mat eller utför andra hushållssysslor. Jag tycker Du har gjort rätt som börjat träna och kan Din kiropraktor få upp "låsningarna" så är det ju gott och väl. Men en sjukgymnast kanske också skulle kunna ge Dig ett mer individuellt träningsprogram och se över Din ergonomi.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 10 september, 2012

Liknande frågor

Mat & Vitaminer

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: