Ange ditt sökord

Annons:

Efter två graviditeter har jag fått ont i ryggen och svanken och undrar var jag kan göra för att bli av med mina problem?

Jag har efter 2 graviditeter, (yngsta barnet 7 mån), kronisk smärta i ryggen, mestadels svanken. Den "låser sig" i vissa positioner. Känner mig ofta öm och kraftlös i kroppen. Smärtan påverkar hela mitt liv negativt. Har börjat gå hos kiropraktor samt skaffat en PT på mitt gym. Tidigare haft ont i svanskotan, men inte hittat nåt på röntgen. Mvh Elin, 31

Det är inte helt ovanligt att man drabbas av rygg och bäckensmärtor efter graviditeter. Det kan både vara rent mekaniskt, men också hormonomställningar och felbelastningar t ex när man lyfter barnen och bär dem samtidigt som man lagar mat eller utför andra hushållssysslor. Jag tycker Du har gjort rätt som börjat träna och kan Din kiropraktor få upp "låsningarna" så är det ju gott och väl. Men en sjukgymnast kanske också skulle kunna ge Dig ett mer individuellt träningsprogram och se över Din ergonomi.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 10 september, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt benhinneinflammation?

Jag älskar att träna och har på senaste kört mycket intervallträning. Jag har ökat tempot successivt men har ändå fått en smärtsam benhinneinflammation. Jag gör rehabiliteringsövningar men har hört att man kan kyla ner eller kanske använda någon salva? Vad kan hjälpa mig?

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: