Ange ditt sökord

Annons:

Efter en långpromenad fick jag ont i knät, men behöver jag besöka läkare för detta?

Hej! Jag var ute och gick en långpromenad på 2,5 mil i fel skor för ca 1 månad sedan. Jag fick då väldigt ont i högerknät och hade ont i flera dagar. Nu är jag ibland helt smärtfri men vissa dagar gör det ont när jag går, speciellt i trappor och även när jag sitter på vissa sätt. Detta är väldigt störande, tycker du att jag borde åka till vårdcentralen eller tror du jag ska vänta lite till? tack på förhand /Sandra 92

Efter lång felbelastning som du beskriver har du troligen överansträngt vissa strukturer i höger knä och möjligen ådragit dig en inflammtion i några muskelfästen och kanske också i någon slemsäck. Problemen kan gå tillbaka av sig självt om man använder bättre skor, men eftersom du fortfarande har problem tycker jag att du skall gå till vårdcentralen för en kontroll och kanske få ett recept på antiinflammatorisk medicin eller sjugymnastisk rådgivning med träningsprogram.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.