Ange ditt sökord

Annons:

Efter en långpromenad fick jag ont i knät, men behöver jag besöka läkare för detta?

Hej! Jag var ute och gick en långpromenad på 2,5 mil i fel skor för ca 1 månad sedan. Jag fick då väldigt ont i högerknät och hade ont i flera dagar. Nu är jag ibland helt smärtfri men vissa dagar gör det ont när jag går, speciellt i trappor och även när jag sitter på vissa sätt. Detta är väldigt störande, tycker du att jag borde åka till vårdcentralen eller tror du jag ska vänta lite till? tack på förhand /Sandra 92

Efter lång felbelastning som du beskriver har du troligen överansträngt vissa strukturer i höger knä och möjligen ådragit dig en inflammtion i några muskelfästen och kanske också i någon slemsäck. Problemen kan gå tillbaka av sig självt om man använder bättre skor, men eftersom du fortfarande har problem tycker jag att du skall gå till vårdcentralen för en kontroll och kanske få ett recept på antiinflammatorisk medicin eller sjugymnastisk rådgivning med träningsprogram.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!