Ange ditt sökord

Annons:

Drabbas konstant av ögoninflammation

Hej! I maj hade jag ögoninflammation, fick utskrivet ögonsalva (chloromycetin) hos läkare och blev ok efter en vecka. För ca 3 veckor sedan var det dags igen, ögonsalva(chloromycetin) hos läkare igen. Nu tre veckor senare har det kommit tillbaka, och jag tar ögonsalva igen! Mår för övrigt bra och är inte förkyld men arbetar inom skolbarnomsorgen. Min fråga: Vad är det som händer?? Annika, 49 år

Här rör det sig om en tillfällig smitta som man kan ha av återkommande typ. Viktigt att skölja ögonen med ljummet vatten och att man har en god handhygien med handtvätt och tvättsprit. Du kanske har en säsong nu och att det i framtidien kommer att gå lika bra som det har gjort för dig tidigare. Är det däremot ständigt ensidigt återkommande bör du söka läkare igen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Ögon & Öron

Tips vid mycket öronvax

Jag är lite kluven när det kommer till det här med att topsa öronen. Man har ju hört det ena och det andra om hur farligt det är att stoppa in bomullstoppar i hörselgången, men jag har så mycket vax och var för inte så länge sedan inne på vårdcentralen för att spola bort en vaxpropp. Har du några tips på vad jag kan använda för att förebygga uppkomsten av vaxpropp.

Ögon & Öron

Lock i örat

I snart en vecka har jag haft lock för mitt högra öra, det gör väldigt ont och jag hör ett konstant susade ljud i örat. Det har till och med börjat göra ont i mitt vänstra. Vad kan det bero på?

Ögon & Öron

Dåligt för hörseln att somna med musik i öronen?

Jag lyssnar gärna på radio via hörlurarna till min mobil när jag lägger mig på kvällen. Ofta, ja nästan alltid, somnar jag med lurarna i öronen och radion på.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: