Ange ditt sökord

Annons:

Dottern såg oss ha sex

Vi har varit med om det där som ”inte får hända”. Vår sjuåring kom in när jag och min man var i en intim situation. Direkt efteråt försökte jag prata med henne om att det är sånt vuxna gör men nu har hon börjat prata i skolan om att hon sett sina föräldrar göra saker. Borde vi prata med skolan eller någon kurator? Det känns så konstigt. Marie, 35 år

Hej Marie! Det är inte ovanligt att barn någon gång ser eller hör att föräldrar har sex. Bra att du pra-tade med barnet direkt och förklarade vad som hänt. Vid behov följ upp det med ytterligare ett samtal. Personal som arbetar med sjuåringar är vana med att barnen pratar om olika saker som sker i hemmet. Det kan kännas konstigt eller genant men det är ingen fara.

Annons:

Den här frågan handlar om:

RFSU
Sex och samliv
Publicerad: 23 januari, 2017

Liknande frågor

Sex & Samliv

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: