Ange ditt sökord

Annons:

Dolores (47) undrar om det ärrimligt att hennes sambo (66 år) skall fortsätta äta sin medicin Remeron:

Är det rimligt att skall fortsätta me dosen 45 mg, som han gjort nu i fyra år? Han mår inte bra och har inte gjort under hela tiden han medicinerat. Blev från början feldiagnostiserad. Läkaren trodde det var en mindre depression men det var Borrelia som spökade. Jag tror att han är "medicinförgiftad". Han tar Imovane för att kunna somna, Stesolid 5 mg vid oro och även då Remeron. Vi har läst att Remeron och Imovane inte kan kombineras. Läkaren på vårdcentralen säger bara "vad tycker du att jag skall göra, jag vet ju inte?"!!! när min sambo undrar om han kan trappa ner. Det är en hemsk press vi lever under.

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Jo då, Remeron och Imovane kan kombineras. Frågan är mer om han VERKLIGEN behöver ta Remeron. Om han inte känner sig bra på Remeron är ju detta i sig en orsak till att OMPRÖVA ett beslut om fortsatt medicinering. Effekten av en behandling beror ju DELS på medicinen, DELS på om man tror att medicinen verkligen gör nytta. Känner man tvekan till sin behandling för nervösa besvär, kan man nog inte heller vänta sig någon effekt av behandlingen – snarare bara biverkningar. Tala med hans läkare om det inte är tid att omvärdera hans behandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: