Ange ditt sökord

Annons:

Diabetiker och ont i fingrar och händer och nu även i knäna

Är 60 år och diabetiker sen ca 30 år. Har ont i basalleden höger pekfinger och lite svullna leder i händerna. Nu har jag fått mycket värk i mina knän, förut insidan av knäna, nu i hela knäna. Värken kommer och går, mer vissa dagar.Detta har försämrats snabbt. Jag har även svårt att starta från att ha suttit en stund. Går då sakta och stelt en stund, sedan blir det bättre, Man har bara sett lätta artrosförändringar.Kan det vara det? Har lite "frozen shoulder" till och från. Mvh Gittan

Dessvärre är det så att man med åldern drabbas av artrosförändringar i olika leder. Den ene drabbas mer än den andre. Som Du beskriver Dina besvär så låter det som om Du fått artrosförändringar både i fingrar och knän. Det är viktigt att röra på sig och som Du själv har märkt så förbättras värken efter en stunds rörelse. En sjukgymnast skulle kunna ge Dig ett bra rörelse- och träningsprogram, som Du också kan använda redan i sängen på morgonen innan Du stiger upp, men också om Du suttit en stund. När Du har sämre perioder kan Du vara hjälpt av någon antiinflammatorisk medicin. Naturligtvis är det bra att inte väga för mycket och ha bra skor. När det gäller Din "frozen shoulder" så vet man att det förekommer oftare hos diabetiker och att det kan ta tid, 1-2 år innan det går över, men ibland får man ett resttillstånd med viss röreseinskränkning, stelhet och värk.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 3 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!