Ange ditt sökord

Annons:

Diabetiker och ont i fingrar och händer och nu även i knäna

Är 60 år och diabetiker sen ca 30 år. Har ont i basalleden höger pekfinger och lite svullna leder i händerna. Nu har jag fått mycket värk i mina knän, förut insidan av knäna, nu i hela knäna. Värken kommer och går, mer vissa dagar.Detta har försämrats snabbt. Jag har även svårt att starta från att ha suttit en stund. Går då sakta och stelt en stund, sedan blir det bättre, Man har bara sett lätta artrosförändringar.Kan det vara det? Har lite "frozen shoulder" till och från. Mvh Gittan

Dessvärre är det så att man med åldern drabbas av artrosförändringar i olika leder. Den ene drabbas mer än den andre. Som Du beskriver Dina besvär så låter det som om Du fått artrosförändringar både i fingrar och knän. Det är viktigt att röra på sig och som Du själv har märkt så förbättras värken efter en stunds rörelse. En sjukgymnast skulle kunna ge Dig ett bra rörelse- och träningsprogram, som Du också kan använda redan i sängen på morgonen innan Du stiger upp, men också om Du suttit en stund. När Du har sämre perioder kan Du vara hjälpt av någon antiinflammatorisk medicin. Naturligtvis är det bra att inte väga för mycket och ha bra skor. När det gäller Din "frozen shoulder" så vet man att det förekommer oftare hos diabetiker och att det kan ta tid, 1-2 år innan det går över, men ibland får man ett resttillstånd med viss röreseinskränkning, stelhet och värk.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 3 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.