Ange ditt sökord

Annons:

Diabeteshand

Har sk diabeteshand med knakningar låsningar och ömhet. Hur länge och hur ofta kan jag ta cortisonsprutor? Sätts sprutan i mjukdelarna eller i benen? Har problem med högra handens pek- och långfinger. Har tagit tre sprutor det senaste året men problemen återkommer. Tacksam för svar.......................Bo, 65 år

. - Hej Bo! Kortisonsprutor är ett viktigt komplement vid behandling av reumatiska sjukdomar. Oftast injiceras kortisonet i svullna leder. Man brukar som regel inte spruta mer än tre stora leder åt gången, då man annars kan få en påverkan på hela kroppen. Man brukar inte spruta samma led mer än högst ungefär var 3:e månad. Man kan även spruta senfästen. Man är då något mer restriktiv, då kortisonet kan vara vävnadsretande.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 27 september, 2011

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!