Ange ditt sökord

Annons:

Det hängde tjockt blodigt slem från min blöende tå – var det mitt blod som koagulerade så snabbt?

Hej, jag skar upp min tå igar och det blödde rikligt (lämnade ett blodspar efter mig och en pöl nar jag stannade). Efter någan minut sag det ut som det hängde tjockt blodigt slem från såret, var det mitt blod som koagulerat? Går det så snabbt? Det slutade blöda helt efter ca 5 minuter. Tack på forhand. / Stina, 28

Ja det var utan tvekan ditt koagulerad blod som hängde ner från såret. Vi brukar säga att om det blöder ordentligt skall man trycka på såret fem till tio minuter. Har man en kompress är det det bästa att ha mellan såret och fingrarna. Annars tar man vad man har närmast till hands för att få blödningen att sluta fortare än att man bara låter det rinna. Här är ett klart tecken på att din blodkoaguleringsförmåga är så som den skall vara!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Hjärta & Kärl

Ärftlighet vid hjärtfel

Tänkte kolla hur många procents risk det är att ärva hjärtfel från sina egna föräldrar? För jag har läst lite om det och en del stämde väldigt mycket in på mig. Därför skulle det vara skönt att veta ungefär hur stor risken kan vara för att ha ärvt hjärtfel.

Hjärta & Kärl

Kolesterolvärden

Hej, hur är det möjligt att ett högt HDL och ett normalt LDL parat med ett normalt Triglyceridevärde ger ett högt och ej acceptabelt totalt kolesterolvärde? Jag är inte ensam att bli förbryllad inför detta faktum. Mvh, Bo Johnson 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: