Ange ditt sökord

Annons:

Det hängde tjockt blodigt slem från min blöende tå – var det mitt blod som koagulerade så snabbt?

Hej, jag skar upp min tå igar och det blödde rikligt (lämnade ett blodspar efter mig och en pöl nar jag stannade). Efter någan minut sag det ut som det hängde tjockt blodigt slem från såret, var det mitt blod som koagulerat? Går det så snabbt? Det slutade blöda helt efter ca 5 minuter. Tack på forhand. / Stina, 28

Ja det var utan tvekan ditt koagulerad blod som hängde ner från såret. Vi brukar säga att om det blöder ordentligt skall man trycka på såret fem till tio minuter. Har man en kompress är det det bästa att ha mellan såret och fingrarna. Annars tar man vad man har närmast till hands för att få blödningen att sluta fortare än att man bara låter det rinna. Här är ett klart tecken på att din blodkoaguleringsförmåga är så som den skall vara!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Uppdaterad: 27 juni, 2012 Publicerad: 27 juni, 2012

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Karusellyrsel – saknar jag någon vitamin eller mineral?

Jag har fått sådana symtom som karusellyrsel beskrivs till viss del. Jag undrar om det kan vara någon vitamin eller mineral som fattas i kroppen eller om det är någon form av förgiftning? Jag är orolig att det är något allvarligt. Det kommer ofta när jag läger ned huvudet eller vänder mig om i sängen, även när jag sätter mig upp.

Hjärta & Kärl

Blåsljud på hjärtat

När jag föddes hade jag ett blåsljud på hjärtat, gick på kontroller tills jag var ca 1 år. Det växte tillslut ihop av sig självt.

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: