Ange ditt sökord

Annons:

Det började akut rinna ur ena näsborren.

Hej!

Jag skulle vilja ställa en fråga som jag känner mig mycket oroad över. Senast i lördags började det akut rinna ur ena näsborren. Detta här även hänt tidigare för ca 1 månad sen och innan dess kanske för något år sen. Det börjar alltid rinna akut (som en blixt från klarhimmel). Det rinner mycket, som vatten, helt klart vätska, men starkt gulfärgat (nästan lysande gult). Luktfritt och smakar sötare än vanligt snor (jag har provat). Böjer jag mig framåt rinner det ännu mer och jag kan stå över handfatet och det bara droppar. Jag känner hur det liksom rinner uppifrån huvudet och sen längs hela näsväggen. Böjer man sig framåt rinner det från nästippen. Inte som snuva som mer kommer rinnande och längs överläppssidan. Jag kan meddela att jag aldrig varit förkyld under dessa tillfällen. Och det är ALLTID bara i ena näsborren. Det kommer plötsligt och varar i ca 10-15 min. Håller man sig stilla brukar det avstanna efter den tiden. Jag är rädd att detta skulle kunna vara ett likvorläckage. Finns det risk för detta? Jag har så vitt jag vet inte varit utsatt för huvudtrauma. Jag är förövrigt frisk men har senaste tiden känt mig lite tung i huvudet, spänningar i käkarna och tryck i huvudet och tinningarna..

Jag har inte uppsökt läkare för detta eftersom det kommer och går.

Hej
Det är riktigt som du säger att ensidig klar snuva skulle kunna vara så kallat likvorläckage. I ditt fall låter det mer som en cysta som tömmer sig, då vätskan är gulaktig. Men för säkerhets skull kan du vända dig till en Öron-, näs- och halsläkarmottagning (eller be din vårdcentral om en remiss).

 

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Sår i näsborren

Min sambo har sedan några månader haft ett svampaktigt "sår" nere i ena näsborren. Det är betydligt ljusare än omgivande vävnad.

Snuvig när jag äter?

Jag blir sedan cirka fem år alltid snuvig när jag äter, oavsett vad jag äter. Vad beror det på?

Blir sedan drygt ett halvår täppt i näsan varje natt

Jag vaknar oftast ett par gånger av att den näsborre som sitter på den sida som jag ligger på just då är täppt.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: