Ange ditt sökord

Annons:

“D block” (man 16) hade tidigare depression/ångest nästan dygnet runt:

Det har nu gått över, men jag har aldrig varit hos en psykiatriker. På senare tid har jag känt mig känslokall. Jag bryr mig inte om någonting och jag kan få tankar på att döda utan att utföra våld mot någon eller något. Men ibland när jag tänker på att mörda eller skada någon kan jag få en adrenalinkick. Ibland vill jag bara ha sönder någonting. Jag har också haft problem med vredesutbrott. Det var ca två år sedan som jag hade vredesutbrott. Då slog jag en kille bara för att han drog i min tröja. Det har lugnat ner sig. Men ibland känner jag att det håller på att komma tillbaka.

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Det du beskriver tolkar jag som en kontrollerad, stark, uppdämd aggression och obearbetad ångest. Du låser in dina känslor i kontrollerade former, som gör att "trycket" på att befria kroppen från denna spänning kan ta sig sådana uttrycksformer som du beskriver - med våld eller fysisk eller materiell skada. Den känslokyla du beskriver är i själva verket ett uttryck för att de normala mekanismerna för att visa och hantera dina känslor ligger utanför din egen kontroll. Detta leder till en aggressionshämning i vardagslivet som kamouflerar de verkliga behov och känslor du har.

Du måste söka vård för detta, innan detta kan skada dig ytterligare. Det kan i värsta fall leda till att du i en provocerad situation inte kan ha full kontroll över ditt känsloliv och att det kan resultera i skador på dig och andra som du aldrig hade kunnat tänka dig. Du måste därför börja bearbeta denna störning i ditt känsloliv. Sök på en Psykiatrisk klinik så kommer du att få möjlighet att bearbeta detta problem. Vänta inte. Det är destruktivt för dig och du måste få hjälp nu genast.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: