"D block" (man 16) hade tidigare depression/ångest nästan dygnet runt:

"D block" (man 16) hade tidigare depression/ångest nästan dygnet runt:

"D block" (man 16) hade tidigare depression/ångest nästan dygnet runt:

Det har nu gått över, men jag har aldrig varit hos en psykiatriker. På senare tid har jag känt mig känslokall. Jag bryr mig inte om någonting och jag kan få tankar på att döda utan att utföra våld mot någon eller något. Men ibland när jag tänker på att mörda eller skada någon kan jag få en adrenalinkick. Ibland vill jag bara ha sönder någonting. Jag har också haft problem med vredesutbrott. Det var ca två år sedan som jag hade vredesutbrott. Då slog jag en kille bara för att han drog i min tröja. Det har lugnat ner sig. Men ibland känner jag att det håller på att komma tillbaka.
Skrivet av Christer Hjortsberg...
Det du beskriver tolkar jag som en kontrollerad, stark, uppdämd aggression och obearbetad ångest. Du låser in dina känslor i kontrollerade former, som gör att "trycket" på att befria kroppen från denna spänning kan ta sig sådana uttrycksformer som du beskriver - med våld eller fysisk eller materiell skada. Den känslokyla du beskriver är i själva verket ett uttryck för att de normala mekanismerna för att visa och hantera dina känslor ligger utanför din egen kontroll. Detta leder till en aggressionshämning i vardagslivet som kamouflerar de verkliga behov och känslor du har.

Du måste söka vård för detta, innan detta kan skada dig ytterligare. Det kan i värsta fall leda till att du i en provocerad situation inte kan ha full kontroll över ditt känsloliv och att det kan resultera i skador på dig och andra som du aldrig hade kunnat tänka dig. Du måste därför börja bearbeta denna störning i ditt känsloliv. Sök på en Psykiatrisk klinik så kommer du att få möjlighet att bearbeta detta problem. Vänta inte. Det är destruktivt för dig och du måste få hjälp nu genast.

 

Veckans fråga

Två veckor kvar till jul, känner du av julstressen?

Nyhetsbrev

E-postadress