Ange ditt sökord

Annons:

Dålig blodcirkulation

Hej! Jag har nyligen børjat på ett nytt jobb som mætingenjør i Norge. Jag har i hela mitt liv slitit med otroligt dålig blodcirkulation, vilket resulterar i førfrysning av fingrar och tår på nolltid. I dagslæget innebær mitt jobb utomhusarbete och oftast ær det omøjligt att bæra vantar, vilket resulterar i att jag får fruktansvært ont/tappar kænseln i fingarna vældigt fort. Har hørt från væninnor som fått nån form av salva att smørja på innan de ska vistas i kyla, før att øka blodcirkulationen, ær detta något som finns? Detta problem hindrar mig från att utføra migg arbete, vilket gør det ænnu viktigare att få veta om det finns nåt att gøra åt saken? Klær mig otroligt medvetet med lager på lager osv. Skulle vara hemskt tacksam før hjælp! MvH,S.

Det låter som du har det mycket besvärligt med framför allt händerna vid arbete utomhus. Kanske du måste försöka hitta ett arbete där du slipper kylan? Vanligen rör det sig om alltför kraftig sammandragning av blodkärlen i händer och fötter, som vissa personer kan ha mer problem av. Om besvären är påtagliga brukar man göra en viss utredning för att se om man kan finna någon bakomliggande orsak. Det finns kärlvidgande kräm, men min erfarenhet är att effekten är ganska måttlig. Det viktigaste är att undvika att kyla ned sig, vilket tydligen kan vara svårt med ditt nuvarande arbete.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Sex & Samliv

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: