Ange ditt sökord

Annons:

CW (man 51, 92 kg ,181cm) har sedan en månad ont i knäna när han böjer benet:

Inga problem att gå 3 km, men sätter jag mig på huk kan jag knappt resa mig igen. Knäna känns "trötta" och gör ont när jag böjer på dem. Jag inbillar mig att det skulle kännas just så om jag hade vätska i knäna, men det finns ingen svullnad, ingen ömhet vid beröring, utan knät ser normalt ut. Såvitt jag minns har jag inte slagit knäna eller överansträngt mig.

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Det låter som om dina menisker har börjat ge sig.
Värk i knäleder är nämligen ofta ett första tecken på att brosket börjar minska och att det uppstår en inflammatorisk process i knäleden. Detta ger även ett s.k mekaniskt hinder - dvs när du suttit på huk och sedan vill räta ut knäleden så låser sig knäleden därför att en bit av menisken fastnar i leden.

En röntgenundersökning är avgörande för att bedöma knäleden..Om det uppstår oklarheter kan en s.k artroskopi vara bra. Man tittar då in i knäleden och kan se om det finns "lösa" delar av menisken som flyter omkring och irriterar vävnaden. Man kan då även inspektera om ligamenten ser hela ut och att infästningarna ser bra ut. Be din läkare om en remiss till röntgen och sedan ger det sig av sig själv.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar? En frustrerad tonåring, 15 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!