Ange ditt sökord

Annons:

A-C (kvinna 59) har “Heberdens knutor” i sina fingrar:

ag har en pekfingerled stelopererad och dessutom ont i mina höfter och ner i benet. Jag rör mig mycket med cykling och tennis flera timmar i veckan samt basgympa på Friskis med tillhörande styrketräning. Men för att hålla den värsta smärtan borta tar jag 1-2 Ipren varje dag. Har provat naturmedlen Litozin och Artrox men eftersom jag är allergisk mot skaldjur tål jag inte Artrox och av Litozin får jag förstoppning. Kan jag fortsätta med mina Ipren?

Skrivet av Hjortsberg...
JA, definitivt! Du reagerar ju positivt på en anti-inflammatorisk behandling i låg dosering. Detta, i samband med att du är fysiskt aktiv, gör ju bra nytta och du kan därmed utan biverkningar kontrollera din smärta och kan även bibehålla din rörlighet. Jag kan bara gratulera och uppmuntra dig att fortsätta som du gör. Din medicinering skall ju bara hjälpa dig med det som din motion inte kan påverka, och du tycks ha funnit en bra lösning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: