Ange ditt sökord

Annons:

Brosket mellan kotorna i ryggen är utslitet och kan inte resa mig upp ur sängen – finns det annan hjälp med smärtlindring för att kunna röra sig normalt?

Hej! Jag har fått konstaterat att brosket mellan kotorna i ryggen är utslitet. Min läkare har ordinerat Alvedon forte och Tradolan 50 mg. Jag har så ont så på morgnarna att jag kan nästan inte resa mej ur sängen, finns det någon annan hjälp med smärtlindring så att man kan fungera normalt? Har även fått, från sjukgymnasten, en apparat Cefar primo som ger elinpulser, det dövar lite men jag har fortfarande stora rörelsesvrigheter! Hälsn. Bosse

Då du verkar ha haft ont en längre tid och dina smärtor är som besvärligast på morgonen skulle jag föreslå att du talar med din läkare om att byta ut tradolanet emot något lämpligt anitinfammatoriskt läkemedel. Kanske en så kallad CoX-2-hämmare, just för att komma åt den inflammatoriska processen. Tradolan bör man inte använda under längre perioder och särskilt inte om det ändå inte hjälper. Du skulle kunna kombinera med Avedon forte och den el-stimuering ,(TENS) som du har, men det är viktigt att diskutera detta med din läkare då jag inte vet om du har andra sjukdomar eller tar annan medicin dessutom.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.