Ange ditt sökord

Annons:

Brosket mellan kotorna i ryggen är utslitet och kan inte resa mig upp ur sängen – finns det annan hjälp med smärtlindring för att kunna röra sig normalt?

Hej! Jag har fått konstaterat att brosket mellan kotorna i ryggen är utslitet. Min läkare har ordinerat Alvedon forte och Tradolan 50 mg. Jag har så ont så på morgnarna att jag kan nästan inte resa mej ur sängen, finns det någon annan hjälp med smärtlindring så att man kan fungera normalt? Har även fått, från sjukgymnasten, en apparat Cefar primo som ger elinpulser, det dövar lite men jag har fortfarande stora rörelsesvrigheter! Hälsn. Bosse

Då du verkar ha haft ont en längre tid och dina smärtor är som besvärligast på morgonen skulle jag föreslå att du talar med din läkare om att byta ut tradolanet emot något lämpligt anitinfammatoriskt läkemedel. Kanske en så kallad CoX-2-hämmare, just för att komma åt den inflammatoriska processen. Tradolan bör man inte använda under längre perioder och särskilt inte om det ändå inte hjälper. Du skulle kunna kombinera med Avedon forte och den el-stimuering ,(TENS) som du har, men det är viktigt att diskutera detta med din läkare då jag inte vet om du har andra sjukdomar eller tar annan medicin dessutom.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!