Ange ditt sökord

Annons:

Britten (47) har sedan tre veckor värk i höger arm:

Det strålar från axeln och ner till handen. Handen domnar och sticker i som när handen har "somnat". Var till läkare som gav mig Diklofenak, som jag inte känner mig mycket bättre av. Fick inte reda på något, läkaren såg ut som ett frågetecken och jag kände mig ledsen när jag gick därifrån. Förklarade att min mor led av reumatism när hon levde. Vet inte var jag ska vända mig för att få hjälp. Vad kan det vara?

Skrivet av Christer Hjortsberg...
NEJ sannolikt rör det sig INTE om en reumatisk sjukdom. Den sannolika orsaken är nog begynnande förslitningsbesvär från din nacke som i samband med lyft eller belastning gör att nervbanorna blir inflammerade och ger smärta. Be din läkare om en remiss för röntgen av din halsrygg och sedan kan man börja diskutera fortsatt utredning och behandling.
Sannolikt räcker det inte med Diklofenak enbart utan det krävs nog både sjukgymnastik och vila för att smärtan skall släppa. Välkommen åter sedan du fått en röntgenundersökning på nacken - så kan jag se vilka råd jag kan ge dig.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: