Ange ditt sökord

Annons:

”Bra med mögelsanering på förskolan” – Ziza (kvinna 51) gjorde för flera år sedan en arbetskadeanmälan om att hon mår dåligt då hon vistas på sitt arbete:

Det går ut på att jag har problem med slemhinnor, blöder i näsan, har besvärlig torrhosta, täppt näsa/rinnsnuva etc etc. För några månader sedan fick jag veta att min arbetsplats skulle renoveras med bl.a målning. Jag skrev då ett brev till min arbetsgivare och prover togs som skickades till labb och odlades. Det visade sig att det är mögel och fuktskador i byggnaden. Jag jobbar på en förskola. Nu skall all personal och alla barn evakueras – och en stor sanering skall göras. Jag mår jättedåligt och vet knappt hur jag skall härda ut till semestern. Efter semestern skall allt detta ske. Min fråga är: Kommer jag att börja må bättre efter saneringen eller kommer dessa besvär att bli kroniska för mig? Jag står knappt ut att vara på jobbet! Tacksam för ett svar eftersom jag känner mig oroad.

Skrivet av Olle Zetterström...
Inomhusmiljön och ventilationen är viktig. Det är vanligt att människor med känsliga luftvägar får problem av den typ du beskriver. Nu när det blir varmare och man kan ventilera förskolan bättre, borde det kunna bli lättare. Försök härda ut. Jag tror att det bör kunna bli bättre efter saneringen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: