Ange ditt sökord

Annons:

”Bra med mögelsanering på förskolan” – Ziza (kvinna 51) gjorde för flera år sedan en arbetskadeanmälan om att hon mår dåligt då hon vistas på sitt arbete:

Det går ut på att jag har problem med slemhinnor, blöder i näsan, har besvärlig torrhosta, täppt näsa/rinnsnuva etc etc. För några månader sedan fick jag veta att min arbetsplats skulle renoveras med bl.a målning. Jag skrev då ett brev till min arbetsgivare och prover togs som skickades till labb och odlades. Det visade sig att det är mögel och fuktskador i byggnaden. Jag jobbar på en förskola. Nu skall all personal och alla barn evakueras – och en stor sanering skall göras. Jag mår jättedåligt och vet knappt hur jag skall härda ut till semestern. Efter semestern skall allt detta ske. Min fråga är: Kommer jag att börja må bättre efter saneringen eller kommer dessa besvär att bli kroniska för mig? Jag står knappt ut att vara på jobbet! Tacksam för ett svar eftersom jag känner mig oroad.

Skrivet av Olle Zetterström...
Inomhusmiljön och ventilationen är viktig. Det är vanligt att människor med känsliga luftvägar får problem av den typ du beskriver. Nu när det blir varmare och man kan ventilera förskolan bättre, borde det kunna bli lättare. Försök härda ut. Jag tror att det bör kunna bli bättre efter saneringen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Röda och kliande ögon av pollen

Våren är min absoluta favoritårstid om det inte vore för min fruktansvärda pollenallergi. Mina ögon kliar konstant och de blir helt rödsprängda. Vad kan jag göra för att få bort mina röda kliande ögon och faktiskt kunna våga mig ut under pollensäsongen? Jag är så trött på att äta olika tabletter som inte hjälper.

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Luftvägarna & Allergi

Kan rinnande näsa vara allergi?

Min dotter på 13 år har under de senaste två månaderna haft konstant rinnande näsa. Hon känner sig inte förkyld i övrigt. Vi har testat några olika nässprayer, men ingen har helt hjälpt. Har du några värdefulla tips på vad som kan hjälpa? Kan det vara någon form av allergi?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: