Ange ditt sökord

Annons:

”Bra med mögelsanering på förskolan” – Ziza (kvinna 51) gjorde för flera år sedan en arbetskadeanmälan om att hon mår dåligt då hon vistas på sitt arbete:

Det går ut på att jag har problem med slemhinnor, blöder i näsan, har besvärlig torrhosta, täppt näsa/rinnsnuva etc etc. För några månader sedan fick jag veta att min arbetsplats skulle renoveras med bl.a målning. Jag skrev då ett brev till min arbetsgivare och prover togs som skickades till labb och odlades. Det visade sig att det är mögel och fuktskador i byggnaden. Jag jobbar på en förskola. Nu skall all personal och alla barn evakueras – och en stor sanering skall göras. Jag mår jättedåligt och vet knappt hur jag skall härda ut till semestern. Efter semestern skall allt detta ske. Min fråga är: Kommer jag att börja må bättre efter saneringen eller kommer dessa besvär att bli kroniska för mig? Jag står knappt ut att vara på jobbet! Tacksam för ett svar eftersom jag känner mig oroad.

Skrivet av Olle Zetterström...
Inomhusmiljön och ventilationen är viktig. Det är vanligt att människor med känsliga luftvägar får problem av den typ du beskriver. Nu när det blir varmare och man kan ventilera förskolan bättre, borde det kunna bli lättare. Försök härda ut. Jag tror att det bör kunna bli bättre efter saneringen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Hur klarar jag av pollensäsongen?

Snart är våren på intåg och jag kan inte vara den enda som blir jätteallergisk så fort pollensäsongen är igång. Mitt problem är att jag blir trött och hängig av många allergitabletter. Har du något tips på hur man klarar pollensäsongen på bästa sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: