Ange ditt sökord

Annons:

Bröstkorg och hals svullnade upp?

Hej jag är en kille på 21år som har ett ganska stort problem.
För ungefär två år sedan fick jag en ganska stor allergisk chock och min bröstkorg och hals svullnade upp och eksem kom ganska kraftigt.
Jag kunde inte sluta klia fast jag verkligen försökte. Men jag behandlade som jag skulle med salva.
Ett problem som sitter kvar efter detta är bröstvårtorna som svullnade upp och tappade efter ett tag pigmentet.
Idag är dom nästan helt rosa och står ut väldigt mycket, ser uppsvullna ut.Har alltid skämts om detta men har nu tagit mord till mig och bokat tid hos hudläkare. Fick dock inte tid förrän nästa år, men hoppas att ni kanske har något förslag på behandling.

Tack på förhand.

Det är inte ovanligt att pigmentet tillfälligt försvinner efter kraftigt eksem och inflammation i huden. Vanligtvis återfår man normalt pigment igen senare när huden utsätts för solljus. Observera att pigmentförlusten inte beror på kortisonkrämen, vilka ibland är en missuppfattning. Svullnaden du märker kan innebära att viss inflammation fortfarande kvarstår och att ytterligare behandling med kortisonkräm kan behövas. I ditt fall har dock besvären kvarstått i 2 år, varför man även behöver fundera över andra orsaker och det är därför bra att du fått tid till hudläkare som även kliniskt kan bedöma dina besvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 29 januari, 2010 Publicerad: 29 januari, 2010

Liknande frågor

Sex & Samliv

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: