Ange ditt sökord

Annons:

Blir man som patient “förd bakom ljuset”?

Hej!

Jag har en fråga som jag undrar vad ni anser om.

Sedan början av 2006 har jag ätit psykotiska mediciner efter att jag i dec 2005 gick bokstavligen i väggen av både depression och pysisk/fysikt påfrestning.

Under dom här 4 åren har jag ökat i vikt från att ha vägt 65 kilo till 85 kilo alltså dryga 20 kilo.
Mina kontakter Säger att det har ingenting med mediciner att göra , Jag själv är väldigt kluven , jag har så svårt att förstå hur jag skulle kunnat ha gått upp hela 20 kilo på dessa år och varför i såna fall. 2007 åt jag under ett halv år drygt bara en medicin sort som heter “lithionit” – och under dom här månaderna TAPPADE jag mycket av de extra kilona och mådde bra av det – men sedan när jag gick tillbaka till 1 kanske 2 sorter till utöver lithionit så kom dom tillbaka. Mitt mål är att komma ner till min ideal vikt igen , jag har aldrig i mitt liv haft problem med vikten förren nu sedan 4 år tillbaka. Kilona har kommit smygande på mig. Det ända läkaren säger är att medicinerna GÖR en mer sugen dvs: man känner en slags hunger som egentligen inte finns.

Snälla har ni några erfarenheter av mitt fall , vad är det som stämmer? blir man som patient “NÅGOT” förd bakom ljuset eller?
JK

Vad som är orsak och verkan när det gäller medicinering med nämnda mediciner kan ju alltid diskutera, men nog vill jag hålla med om att det alls inte är ovanligt med viktuppgång under pågående behandling. När man behandlar någon har man alltid att väga fördelarna mot eventuella nackdelar. Dagens mediciner är ju klart verksamma substanser och inga sockerpiller. Har man en långvarig terapi anser jag ju förstås att det är viktigt med kontinuerlig uppföljning och dialog.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 11 februari, 2010

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: