Ange ditt sökord

Annons:

Blanda Tryotizol och Alvedon?

Hej! Kan man blanda Tryptizol med t.ex. Alvedon och lite bättre effekt som värkmedicin. Något annat förslag på vad man kan hjälpa Trypizolen med. Sune, 77

Det finns olika typer av smärta. Tryptizol är ett så kallat tricykliskt antidepressivt medel som används i högre doser mot depression, men i lägre doser har det visat sig ha effekt mot nervsmärtor så kallade neuropatiska smärtor, men också mot fibromyalgiliknande smärtor. Mot den typen av smärtor hjälper sällan Alvedon eller andra läkemedel som innehåller paracetamol. De hjälper framförallt mot den vanligaste smärttypen, vävnadsskadesmärtan eller nociceptiv smärta som det kallas. Den hjälper också mot feber. Nu är det ju så att man kan både ha en nervsmärta och en vävnadskadesmärta samtidigt. Då skulle en kombination av de två läkemedlen kunna tänkas. Det är ju då bra. Du skulle kunna på en skala 0-10 skriva föra en smärtdagbok och notera hur ont du har innan du tar medicinen för att sedan se om smärtorna lindras och om de lindras mer när du kombinerar läkemedlen. Ta med din smärtdagbok och visa för din läkare. Visar det sig att det inte gör någon nytta bör du be din läkare att föreslå andra behandlingsalternativ och kombinationer av läkemedel utifrån den eller de olika smärttyper du har.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 1 februari, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.