Ange ditt sökord

Annons:

Blanda Tryotizol och Alvedon?

Hej! Kan man blanda Tryptizol med t.ex. Alvedon och lite bättre effekt som värkmedicin. Något annat förslag på vad man kan hjälpa Trypizolen med. Sune, 77

Det finns olika typer av smärta. Tryptizol är ett så kallat tricykliskt antidepressivt medel som används i högre doser mot depression, men i lägre doser har det visat sig ha effekt mot nervsmärtor så kallade neuropatiska smärtor, men också mot fibromyalgiliknande smärtor. Mot den typen av smärtor hjälper sällan Alvedon eller andra läkemedel som innehåller paracetamol. De hjälper framförallt mot den vanligaste smärttypen, vävnadsskadesmärtan eller nociceptiv smärta som det kallas. Den hjälper också mot feber. Nu är det ju så att man kan både ha en nervsmärta och en vävnadskadesmärta samtidigt. Då skulle en kombination av de två läkemedlen kunna tänkas. Det är ju då bra. Du skulle kunna på en skala 0-10 skriva föra en smärtdagbok och notera hur ont du har innan du tar medicinen för att sedan se om smärtorna lindras och om de lindras mer när du kombinerar läkemedlen. Ta med din smärtdagbok och visa för din läkare. Visar det sig att det inte gör någon nytta bör du be din läkare att föreslå andra behandlingsalternativ och kombinationer av läkemedel utifrån den eller de olika smärttyper du har.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 1 februari, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!