Ange ditt sökord

Annons:

Blåmärke från mammografi?

Hej. För en vecka sen, upptäckte jag något som ser ut som ett blåmärke på utsidan av höger bröst. Kan det vara ett blåmärke från mammografin jag gjorde för drygt två veckor sedan? (Det fanns inga sjukliga förändringar, och jag ska tillbaka om först två år)

När man gör en mammografi klämmar man ihop respektive bröst mer eller mindre hårt för att kunna få så bra bilder som möjligt. Det kan då ibland hända att ett litet blodkärl kan brista och ge upphov till en liten blödning vilket i sin tur gör att ett blåmärke kan uppträda efter någon eller några dager. Märket skall dock försvinna efter ytterligare någon vecka. Således inga tecken till något allvarligt om resultatet av undersökningen i övrigt visar normala förhållanden.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Sex & Samliv

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: