Ange ditt sökord

Annons:

Biggan (44) har allmän ledvärk som började i nacke för ca åtta år sedan:

Sedan följde knän, fot- och handleder samt armbågar. I vintras konstaterades osteofyter i ena fotleden som nu skall opereras. Jag fick även en mycket smärtsam plötslig svullnad i en fingerled och ena hälen samt har lidit i åtta månader av svåra smärtor och orörlighet i ena armen/axeln som man kallar tendonit - utan att ha undersökt det minsta. Pga stelheten i nacken får jag ofta smärtsam nackspärr. Jag är så trött på all smärta som dessutom gjort att många av mina sociala sammanhang försvunnit för mig: min vänvandringsgrupp, min idrott där jag också var aktiv i föreningen, jag kan inte dansa - eller för den delen ha sex på något vis som jag tycker är tillfredsställande. Jag är ständigt trött och nedstämd och orkar inte längre ta mig för något. Jag har blivit ensam och känner mig som en värkbruten åttioåring. Jag har ingen klar diagnos och tycker inte man gjort någon grundlig undersökning, men man har i alla fall inte sett tecken på artrit. Jag rekommenderas bara att prova mig fram med de receptfria smärtstillande medel som finns men får knappt märkbara resultat och blir dålig i magen bl.a. Jag har svårt att utan riktig diagnos och stöd systematiskt och envist prova mig fram. Äter nu Zoloft pga nedstämdheten och när jag senast fick nackspärr var jag på en viktig konferens och fick Voltaren av en kollega men då jag vet att det inte är bra att blanda slutade jag tvärt med Zoloft. För första gången på åtta år var jag smärtfri men jag blev också orolig och retlig och dålig i magen så då nackspärren släppt återgick jag till Zoloft och inget annat.

Skrivet av Andreas Aly...
Voltaren är en mycket effektiv medicin mot muskel- och ledvärk. Det är dock tyvärr också mycket vanligt att man blir dålig i magen av den medicinen. Om dina nackbesvär återkommer eller om du behöver hjälp mot dina muskel/led-besvär framöver kan du testa Celebra istället för Voltaren (200 mg 1-2 gånger dagligen). Celebra har samma goda effekt som Voltaren men skall ge mindre magbiverkningar. Jag tror inte att Du skall behöva sätta ut Zoloft. Celebra och Zoloft går bra att kombinera om man håller sig till vanliga doser.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: