Ange ditt sökord

Annons:

Bieffekt av vaccin?

Hej! Jag frågar å min fars vägnar, min pappa drabbas nästintill varje år av lunginflammation och blev i höstas rekommenderad att ta vaccinet Pneumovax. Några dagar efter tappade han helt lukt och smak och har ej fått tillbaka det än... Han har nästintill gjort en mängd undersökningar för att utesluta olika tänkbara orsaker, allt verkar se prima ut. Kan detta vara någon ovanlig bieffekt av detta vaccin eller vad skulle det kunna vara? Tommy, 56 år

Det diskuteras ju nu för tiden en hel del och vaccinationers effekter och inte minst bieffekter. Det är ju ingen tvekan om att vi har med aktiva substanser att göra där saker och ting kan ske. Bra att man nu uteslutet en rad åkommor i övrigt. Kan nämna att jag genom åren har träffat på ett antal personer som också tappat lukten utan att man finna någon orsak till detta och att man inte heller har kunna koppla detta samman med någon vaccination! Frågeställningen är utan tvekan mycket intressant!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 9 juni, 2011

Liknande frågor

Infektioner & Vacciner

Höstblåsor och vattkoppor

Hej vad är det för skillnad på höstblåsor och vattkoppor? Är höstblåsor något som kommit till världen nu?

Infektioner & Vacciner

Hur slipper vi den envisa höstsnuvan?

Jag och min fru har tre barn mellan 6 och 12 år som alla har besvär med den ”envisa höstsnuvan”. Snuvan håller sig under hela vinterhalvåret, och i och med de rådande omständigheterna och känsligheten kring förkylningssymptomen så blir de ständigt hemskickade från skola och förskola. Har du några rekommendationer på nässpray som är lämpliga för barn? Finns det andra produkter som kan vara bra att bunkra upp med för att lindra eller helst bota envisa förkylningar?

Infektioner & Vacciner

Tips för att undvika bli smittad på förskola

Hej, jag undrar om ni har några tips till mig. Jag har blivit sjuk väldigt ofta sen jag började jobba på en förskola, nästan varannan vecka.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.