Ange ditt sökord

Annons:

Besvär med mina bihålor under många år

Nästäppa (kvinna 47): Jag har haft besvär med mina bihålor under många år, fått dem röntgade och allergier kollade, men inget visar något. Jag fick börja med Pulmicort för två år sedan efter långvarig hosta; läkaren sa att det var något astmatiskt. Jag var hos läkaren nu igen efter ett halvår med nästan konstant förkylning och många dagar borta från jobbet. Proverna visar inget. Nu ringde han mig och föreslog först att jag också skulle ta Rhinocort, men så ändrade han sig till att jag istället ska ta Pulmicort via näsan. Är detta ok? Finns inte risk för svampinfektion? Kan man använda båda samtidigt? Tilläggas kan att jag har någon slags värmeallergi; får nässelutslag när jag tränar och tål inte nickel och krom.

Docent Anders Cervin svarar:
Pulmicort och Rhinocort innehåller samma ämne (budesonide). Det är vanligt att man använder båda samtidigt om man har både näsbesvär och astma. Det finns en liten risk för svamp, men den är inte stor.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 12 juni, 2009

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Läkemedel vid pälsallergi

Vi har precis upptäckt att vår tonåring här hemma är pälsallergier, efter att vi nyligen skaffat katt. Naturligtvis kommer katten byta hem, men jag tänkte fråga om det finns receptfria läkemedel som han kan ta eller om det behöver vara något speciellt utskrivet?

Är jag pollenallergiker?

Hej! Hur vet jag om jag är pollenallergiker? Jag har hostat som en tok i en vecka samt varit täppt i näsan. Det har även satt sig på stämbanden. Testerna på sjukhuset har jag förstått att man endast kan ta under hösten.

Astma och slem i halsen

Hejsan! Min son, som är 16 år, lider av att han har mycket slem i halsen konstant. Han har, sedan ett par månader tillbaka, fått veta att han har astma.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!